Forfølgelse av kristne skaper vekkelse i Indonesia

Innfødte evangelister underholdt fra Sarons Dal forteller om en tøff hverdag i verdens fjerde mest folkerike land. Likevel rapporterer de om en enorm framgang for evangeliet

 Yerimia Gunawan er en av totalt 70 evangelister som Troens Bevis underholder i Indonesia, landet i verden med flest muslimer. Sammen med kona Johanna driver han et evangeliseringsarbeid i en provins på Øst-Java, der islam står veldig sterkt. De forteller om en vanskelig hverdag der de stadig opplever forfølgelse fra en liten gruppe fundamentalistiske muslimer.Likevel opplever menighetene en sterk vekst.

 Satte fyr på kirke

– Det virker som at når forfølgelsen blir verre, fører det bare til at flere tar imot evangeliet, sier Yerimia. Vi lever godt sammen med muslimene i provinsen, men en liten gruppe radikale fundamentalister ødelegger både for oss og den store majoriteten av moderate muslimer. Han forteller en historie fra nabobyen Situbondo som stadig opplevde trakassering fra fundamentalistene. – Det ble bare verre og verre, og en dag ble kirken antent og brant ned til grunnen. Pastoren, hans kone og ett barn omkom i brannen. – Samme uka holdt resten av menigheten som talte 100 medlemmer søndagsgudstjeneste i brannruinene.

– Midt oppe i asken, der de tre hadde omkommet, ba de til Gud, forteller Yerimia Gunawan – Kirken ble gjenreist, og folk strømmet til menigheten. I dag, ti år senere har kirken over 1000 medlemmer. Brannen og de stadige forfølgelsene skapte en voldsom framgang for evangeliet i området. Faktisk så stor at eks – presidenten i Indonesia, som ville ha slutt på konflikten, gikk ut på nasjonalt TV og ba fundamentalistene slutte å forfølge de kristne på Øst-Java med en noe spesiell begrunnelse. – ”Hvis dere fortsetter med trakassering og kirkebrenning, fører det bare til at enda flere slutter seg til kirkene. Det er mye bedre å la dem være i fred. Da vil framgangen for de kristne gå over av seg selv,” sa presidenten. Han hadde helt rett i analysen, men det var også en smart måte av presidenten vår å prøve å få slutt på forfølgelsen. Det endte da også opp med at muslimske ledere ba de kristne om tilgivelse for fundamentalistenes herjinger.

 Vil starte egen radiostasjon

– Situasjonen er altså spesiell her i provinsen, sier Yerimia. – Fremdeles opplever vi en vanskelig hverdag med frykt og stadig trakassering. – Samtidig opplever vi en sterk fremgang for evangeliet blant folk. Øst-Java har faktisk flest kirker pr. innbygger i hele landet.Nå håper Yerimia og Johanna å sette ut i livet en visjon om å nå muslimene på Øst-Java gjennom radio. – Når det er vanskelig å samle folk i kirker, er radioen en kjempemulighet for oss til å få spredd de gode nyhetene om frelsen i Jesus.

Gleder seg til Rune Edvardsens kampanjer

Yerimia Gunawan deltok på møtene i november da Rune Edvardsen besøkte Indonesia for å planlegge kampanjene Troens Bevis skal holde i landet de neste årene. Jeg har veldig tro på dette opplegget. Det er en helt ny måte å tenke på, der vi kan samle ikke- troende på store, åpne plasser med lav terskel for å delta. Folk vil komme for å høre på musikken, og så vil Rune kunne presentere evangeliet for dem ved å kommunisere mellom sangene. Dette er en kjempemulighet for kirkene våre, og vi er klare til å ta imot dem som tar imot Jesus under disse kampanjene, avslutter Johanna og gleder seg allerede til august da Yogakarta er første by ut i storsatsingen for å nå Indonesias millioner med evangeliet. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter