Hvilket bilde har du av Jesus?

Ukens andakt av Ole Kristian Iglebæk.

Dagens bibelord er fra Apgj. 10:11

Det hender når jeg lytter på radioen at jeg kan danne meg et bilde av den som er programleder. Jeg kan ikke se vedkomne, men jeg tenker at slik og slik ser han ut. Så danner jeg meg et bilde. Som regel stemmer ikke dette, vedkomne ser helt annerledes ut enn jeg trodde.

Mange har et bilde av Jesus som kanskje ikke helt stemmer med det Bibelen sier om han. Det er vesentlig å gå til kilden. Hva sier den om Jesus?

I dagens bibelord så leser vi at ”han som gikk omkring og gjorde vel”. Dette forteller en hel del om hvem Jesus er, hva han gjør og hva han står for. Det bilde vi kan danne oss er ofte bygget på hvilke informasjoner vi har fått.

Det bilde Bibelen tegner av Jesus er avgjørende for den tro som jeg har på ham. La meg gi noen eksempler; han svarer på bønn, han er nær når vi samles i hans navn, han gir kraft til den kraftløse, håp til den håpløse og mot til den motløse. Det er mange eksempler på hva Jesus er. Dette er med på å gi meg et bilde av hvem han er.

Jesus går omkring også i dag for å gjøre vel mot alle mennesker. Bibelen sier han er i går og i dag den samme ja til evig tid. Han har ikke forandret seg.

Ole Kristian Iglebæk

 

Tags:


 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter