«Kan Gud velsigne meg når andre lider?»

Hvorfor skulle Gud helbrede min vonde skulder når andre lever i daglig lidelse og nød? Gud har vel viktigere ting å tenke på?

Av Thomas Åleskjær

For å forstå svaret på dette spørsmålet, behøver vi både en sunn og sann forståelse av verden, samt en sunn og sann forståelse av Gud.

Et sunt og sant verdensbilde
Hvis alt jeg bekymrer meg for er eget liv, egne behov og egen økonomi, risikerer jeg å ende opp med et smalt verdensbilde og en egosentrisk hverdag. Og det kan faktisk gjøre oss ganske ulykkelige.

Et beskyttet, isolert og smalt verdensbilde kan faktisk forårsake mer bekymring.

Når det som aller mest opptar sinnet mitt er: «Hvem havner i kjelleren i neste episode av Spillet» – eller «Hvorfor ble jeg ikke spurt om å synge solo på den konserten?» – da får ikke følelsesregisteret vårt øvd seg tilstrekkelig, og vi får lett panikk når vi står fremfor større og mer dyptgripende problemer.

Bibelen starter faktisk med et stort og globalt perspektiv: «I begynnelsen skapte Gud himmelen og jorden» (1. Mos 1:1)

Vi er ment å ha et sunt og sant verdensbilde gjennom kjennskap til Guds hjerte for alle mennesker, ikke bare egne behov.

Vårt gudsbilde
Samtidig: Hvis du mangler frimodighet i din bønn, fordi du tenker at ditt liv ikke er viktig nok, trenger du et større gudsbilde:

Gud opererer nemlig ikke på et begrenset budsjett. Om Gud velsigner person «A», betyr ikke det at det er mindre igjen til person «B». Og Guds velsignelse over person «B» er aldri en trussel eller nedtur for person «A».

Tenk om du kom til en etterlengtet ferie i Syden, men oppdager at det er tusenvis av mennesker på stranda: «Å nei, nå er det ikke mer solenergi igjen til meg. Nå kommer jeg aldri til å bli brun, for alle disse andre opptar all solkraften.»

Alle forstår at sola er fullstendig uberørt av om det er hundre eller hundre tusen mennesker på stranda. Sola bare skinner og alle som stiller seg under den, blir påvirket av den.

På samme måte er Gud en Gud som er rik nok for alle. At du blir velsignet, betyr ikke at det er mindre velsignelse igjen til de andre.

Verden er imidlertid full av skyer. Skyer av korrupsjon, urettferdighet og dårlig lederskap. Disse skyene sperrer for solstrålene som er ment for alle mennesker.

Som troende er en del av vårt verdensbilde at vi er kalt til å bekjempe alt dette.
Men et sant verdensbilde skal ikke gå på kompromiss med et riktig gudsbilde:

2. Korinterbrev 9:8 oppsummerer det hele: «Gud er mektig til å la all nåde komme til dere i overflod, så dere alltid og i alle forhold skal ha nok av alt som trengs, og kan ha overflod til all god gjerning.»

Et sant gudsbilde produserer tro for at «all nåde kommer til oss i overflod»
Et sant verdensbilde produserer et hjerte for «all god gjerning».

Det gjør at du kan tro på Guds velsignelse i eget liv, og samtidig ha et stort hjerte for menneskene omkring deg!

Kilde: Slik jeg ser det, Troens Bevis bladet for mai, 2024

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene:
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen

 



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter