Rune på kampanjer i Thailand

Rune Edvardsen forkynner i disse dager evangeliet i flere byer i Thailand. Provinesen Phitsanulok, som er et område med kun 5000 kristne, var det første stedet som den norske rockeevangelisten dro til.

I tidsrommet 6. til 17. november holder Rune Edvardsen syv konserter i Thailand. Fredag kveld satte han i gang sin første konsertkampanje. Denne fant sted i byen Phitsanulok, som er hovedstaten i provinsen Phitsanulok.

Området består av svært få kristne. I følge en pastor i byen finnes det kun 5000 kristne i provinsen av en befolkning på totalt 700 000. Arrangementet er et samarbeide med lokale menigheter som er blitt plantet, pluss allerede eksisterende menigheter.

Før kampanjestart, sier Rune: «Vår målgruppe er vanlige innbyggere».

Forventningene til Rune er ikke de samme som han har til kampanjene i Afrika. Der har konseptet fungert i mange år.

– I Thailand er det som å starte fra en begynnelse. Der har evangelisering mer skjedd fra person til person. Nå skal store forsamlinger samles, og det er en utfordring. Jeg regner med at kampanjene i år ikke kommer til å samle helt det store antall mennesker, slik som vi er vant til. I år skal vi lære en hel del, og det samme skal de lokale menighetene som vi samarbeider med. Vi skal være fornøyde uansett hva som møter oss, og lykkes vi ikke i år, skal vi hvert fall lykkes neste gang.

Rune hadde rett om at det ikke var det helt store antallet som møtte frem til den første kampanjen. Likevel ble buddhister frelst.

– Vi er nok vant til mye større opplegg enn det vi opplevde i Phitsanulok, men gleder oss likevel sammen med thaifolket. Noe av det som gjorde mest inntrykk var de 100 ungdommene som tok et standpunkt om at de selv ønsker å gjøre en større innsats for å vinne sitt folk for Jesus. Jeg håper vi i fremtiden skal se resultater av den innsatsen vi gjorde på dette stedet.

Konsertkampanjene er en del av Troens Bevis sin nysatsing i Sørøst-Asia. Fra før har misjonsorganisasjonen sendt ut 36 innfødte evangelister i Thailand, og nylig har organisasjonen startet et oppfølgingskontor for et selvstudium i troen på Jesus. Bibelstudiet brukes som oppfølging av søkende og nyfrelste, og innholdet er tilrettelagt for den buddhistiske religion. Kurset deles også ut under kampanjene i Thailand. I Phitsanulok var det flere som forlot kampanjestedet med bibelstudiet i hånden.

{snippet gavepopup-dynamisk|Støtt kampanjene i Thailand|51000}

Se bildegalleri fra konsertkampanjen

{artimageview flickrApiKey=»eeceaffeaa0f86f64a42d81dfa7efec0″ flickr=»Troens Bevis» flickrSet=»72157648770354197/» flickrNumberOfImages=»800″ previewWidth=»400″ caption=»Thailand 2014″ autoGenerateThumbs=»true» }{/artimageview}

Foto: Nathalie EdvardsenFå siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter