«Jeg trenger denne Gud som kan forandre meg»

En TV-seere fra Irak ringte for å fortelle oss hvordan han gikk fra offer til overgriper.

Et av Troens Bevis sine populære TV-program på vår arabiske TV-kanal Miracle Channel tar opp såkalte forbudte spørsmål og vanskelige temaer i den arabiske kulturen. Responsen på dette programmet er veldig god, og seere tar kontakt for å få hjelp med alvorlige problemer. Et eksempel er denne seeren som kontaktet oppfølgingskontoret vårt en stund tilbake.

Hans først kontakt med oppfølgingskontoret til Miracle Channel var en SMS der han ba om forbønn for et stort problem. Den neste dagen fikk vi en telefon der han forklarte at han kom fra Irak. Han sa at han kunne ikke dele problemet sitt med noen da det var dødsstraff for personer som han.

Dette er hva han fortalte oss:
– Jeg er en Shia muslim, jeg er veldig sliten, men jeg stoler på Miracle Channel. Min historie begynte da jeg var et barn. En av mine slektninger misbrukte og torturerte meg gjennom hele barndommen min. Da jeg ble eldre begynte jeg å gjøre mot unge menn det som var blitt gjort mot meg.

– Jeg hatet meg selv, og jeg følte meg som et dyr som ikke hadde nåde for noen. Det var bare en ting som stod i hodet på meg.

Da han fortalte historien sin gråt han som et barn på telefonen. Han fortalte at han hadde lett etter pornografiske kanaler, og det var da han fant Miracle Channels programmer for to år siden.

– Jeg begynte å se. Jeg husker ikke hvilket program det var, men det snakket om folk som hadde fått hjelp etter å ha møtt Jesus i livet sitt. Det gjorde så stort inntrykk på meg at jeg begynte å gråte, fortalte han.

– Personen i dette programmet fortalte at Jesus elsket meg veldig høyt, men at han ikke elsker synden jeg gjorde. Jeg sa at det var denne Gud som kan forandre meg, som jeg ville ha. Jeg fortsatte å se på kanalen i lengre tid, men så stoppet de plutselig å sende i vårt område.

– Men for en uke siden begynte jeg å få inn Miracle Channels sendinger igjen gjennom NileSat. Dette motiverte meg til å ringe dere. Vær så snill og hjelp meg.  

Denne seeren fortsatte å ringe oppfølgingskontoret flere ganger om dagen for å få støtte og forbønn.  

– Nå er vi i kontakt med han og vi ber at han også vil ta imot Jesus som sin Frelser, forteller rådgiveren ved oppfølgingskontoret.

Dessverre er det ikke et enestående tilfelle det seeren vår beskriver, at de som er offer for misbruk kan senere blir overgripere om de ikke får hjelp. Vær så snill og vær med og be for denne mannen som så gjerne vil ha hjelp.

Ønsker du å gi en gave til misjonsarbeidet rettet mot arabere gjennom Miracle Channel?

Bli en støttepartner ELLER Gi en enkeltgave

GI MED MOBILEN: SEND EN SMS MED TRO (BELØP) TIL 2377.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter