Ungdommer blir frelst fra Nord til Sør!

Siden august har Sammen for Norge-teamet reist Norge på kryss og tvers. Overalt  treffer de ungdom som ønsker å ta i mot Jesus.

31. juli dro Morten Haave, koordinator for Sammen for Norge-teamet, sammen med Andreas Skjelde og Benjamin Svindland, to av de tre nye ettåringene, til Bønn og Vekkelseskonferanse i Karasjok. Den felleskristne konferansen ble en pangstart for det nye teamet som skal bruke året på å etablere nye ungdomsarbeid i Norge.

Det var sterke møter, ungdom og voksne som tok i mot Jesus, og mange spennende aktiviteter for ungdommene som deltok på konferansen. Ettåringene ble kastet ut i det meste, både møteledelse, lovsang på «torvet», gruppeledere og aktiviteter. De viste raskt hvorfor de fikk jobben som ettåringer i Sammen for Norge-teamet.  

Turen var også ment som en fellestur for ungdommene i Båtsfjord der Sammen for Norge startet opp ungdomsarbeid i november  2011.

Rekordoppslutning på Birkeland
En uke senere ble teamet samlet igjen. Denne gangen var også Troens Bevis sin evangelist, Hans Martin Skagestad, og Marte Stensli, den tredje ettåringen, med. Oppdraget var å starte opp ungdomsarbeid i Filadelfia Birkeland på Sørlandet. Etter iherdig promotering på skolene i området, relasjonsbygging og forberedelser var det 17. august klart for oppstartkonsert.

– Det ble kanskje tidenes best besøkte oppstart – over 100 ungdommer deltok, og mange inviterte Jesus inn i livene sine. Det ble en fantastisk kveld, forteller Hans Martin Skagestad.

I tiden etter oppstart har teamet jobbet videre med relasjonsbygging, hatt ungdomsmøter, overnatting på lokalet og andre arrangementer. Sammen med menigheten og ungdommer fra Filadelfia Vennesla har de tatt fatt på den spennende jobben det er å gå fra en oppstart til å bygge et arbeid som skal stå langt inn i fremtiden.

Nytt liv i Ørsta
I starten av september reiste teamet videre til Ørsta og menigheten Nytt Livs Senter. Menigheten hadde allerede en håndfull med innvandrerungdommer, men ønsket å nå ut til flere.

En ny runde med flyersutdeling på skoler, relasjonsbygging, fotballkamper og cellegrupper startet for teamet. Menighetens ungdommer hjalp også godt til med å invitere sine venner. Oppstarten samlet rundt 20 ungdommer og en håndfull skuelystne eldre fra menigheten. De aller fleste av dem var enten kristne fra før, eller tok i mot Jesus på oppstartsmøte. Det ga et utrolig bra utgangspunkt for den videre satsningen.

Flerkulturelt
Troens Bevis er vant til å jobbe over hele verden og i mange kulturer. Men hittil har ungdomsarbeidene Sammen for Norge har startet opp mest nådd ut til etniske nordmenn. Ørsta er vårt første ungdomsarbeid som preges av nepalesere og eritreere. Kommer du inn en vanlig fredagskveld, vil du raskt høre både nepalsk sang og få lære noen eritreiske gloser.

Veien blir til mens en går
I tiden fram mot jul har Sammen for Norge-teamet hendene fulle med å bygge opp de nystartede arbeidene på Birkeland og i Ørsta, samtidig som de må følge opp de eldre arbeidene. Ungdommer må følges opp, ledere må trenes og menigheter bygges. Veien blir til mens en går, og Gud fortsetter å vise sin trofasthet.

Se høstens bilder:

{artimageview flickrApiKey=»eeceaffeaa0f86f64a42d81dfa7efec0″ flickr=»Troens Bevis» flickrSet=»72157637182143546/» flickrNumberOfImages=»800″ previewWidth=»400″ caption=»Høstoppstart for Sammen for Norge» autoGenerateThumbs=»true» }{/artimageview} 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter