Hjelp oss å redde Arvesølvet!

For å sikre Sarons Dal sitt filmarkiv med flere tusen timer historisk materiale, må det gjøres nå. TV-produsent Håvard Kator har satt i gang en aksjon for å redde det Sarons Dal kaller «Arvesølvet».

Det består av flere tusen timer uerstattelig filmmateriale som dokumenterer evangeliets fremgang blant unådde folkeslag i land etter land. Arkivet inneholder store misjonsøyeblikk fra Afrika, India, Asia, og det tidligere Sovjetunionen som viser hvordan titusener av mennesker tar imot evangeliet. Men arkivet dokumenterer også historiske øyeblikk i Norge. Stortingspolitikere som samles i Sarons Dal, barneprogram som «Noas Ark» som ble filmet i TV-studio på 80-tallet, og minneverdige taler fra flere av Skandinavias store vekkelsespredikanter. I tillegg inneholder arkivet hundrevis av sterke vitnesbyrd fra TV- programmet Hallo Norden som ble vist på lokale TV- stasjoner i en rekke år etter at TV-monopolet i Skandinavia falt.  

Historisk arkiv
Fra Troens Bevis sin begynnelse dokumenterte Aril Edvardsen alt som ble gjort gjennom organisasjonen. Alt som er blitt produsert på ulike medier er heldigvis tatt vare på. Men de gamle filmbåndene, spesielt de som ble produsert på det gamle 1’ C formatet, er spesielt utsatt for fysisk nedbrytning.  Båndene begynner å bli svært gamle og for at materialet ikke skal forsvinne må vi ta tak i digitaliseringsarbeidet så snart vi kan, forteller Håvard.   

Dette arkivet er selvsagt viktig for Troens Bevis sin historie, men det er også av stor allmenn interesse å bevare en slik kristen kultur arv. Troens Bevis har en sentral plass i norsk kirkehistorie og har vært en trendsetter og ledende aktør i utfoldelsen av det kristne livet siden begynnelsen av 60 tallet.
Ved å digitalisere dette rike filmarkivet, sikrer vi mye av den senere skandinaviske vekkelseshistorien for fremtiden.

Trenger hjelp
Håvard Kator har beregnet at hele jobben med digitaliseringen vil koste opp mot 382 000 kroner.

– Vi vil gjerne redde dette store filmarkivet for fremtiden, men da vi mener at det ikke er rett å ta av misjonskassa for dette prosjektet, vil vi samle inn pengene  i en egen aksjon, forklarer Håvard.

Håvard har selv reist og filmet utallige timer fra både Aril Edvardsen og Rune Edvardsen sine kampanjer i Afrika, India og Asia, og ser betydningen av å ivareta Sarons Dal sitt Arvesølv.

– Så nå håper vi at våre misjonsvenner vil se betydningen av dette prosjektet og støtte det med en ekstra gave!

For å støtte dette prosjektet med en gave, kan du sette inn et øremerket beløp på konto 3000 37 32769. Merk beløpet med «Arvesølvet». Tusen takk for all støtte til dette prosjektet!

Tags:


Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter