Viderefører suksessen fra India

Troens Bevis sitt misjonsarbeid i India har blitt en stor suksess. Nå utvides konseptet til flere land i Asia.

Troens Bevis vil de neste årene sette sitt misjonsfokus mot Asia. I land som Thailand, Burma, Bhutan, Nepal, Kambodsja og Vietnam finnes det svært få kristne og detter er noen av stedene man nå vil satse. Fra før har Troens Bevis støttet innfødte evangelister i disse landene, men øker nå satsingen med flere evangelister. I tillegg planlegges det oppstart av oppfølgingskontorer for Brevkurset ”Det Nye Liv” som er et selvstudium i troen på Jesus. Planen er også å utvide konseptet med musikkfestivaler og pastor- og lederseminarer som har vært en stor suksess i India.

Vår kontaktperson Dawa Singye Bhutia for Nepal reiste flere timer for å delta på første kampanjekveld i India, i byen Bidar som ligger i Karnataka. Sammen med Rune planlegger han å prøve ut konseptet med musikkfestivaler, trening av innfødte evangelister, menighetsplanting og spredning av Brevkurset i Nepal.

– Det er glede å delta på musikkfestivalen her i Bidar. Jeg kom her først og fremst for å se hvordan festivalene funger og hvordan vi kunne gjøre et lignende konsept i Nepal. I kveld har jeg fått mange inntrykk og gode ideer til hvordan vi kan gjøre det i Nepal, forteller Dawa etter kampanjen.

Dawa har en stor brann for at mennesker skal få høre evangeliet og spesielt for Himalaya-folket. Sammen med sin kone og to barn er han bosatt i Nord-India, i byen Siliguri i staten West-Bengal. Samme sted holdt Troens Bevis en kampanje i 2010. Fra Siliguri reiser han ofte på evangeliseringsturer til blant annet Himalaya-fjellene, Nepal og Bhutan. Han kan forkynne evangeliet på totalt elleve språk.  

I fjor ble Rune og Dawa introdusert og ble enige om å starte et samarbeid. Troens Bevis sine støttepartnere bestemte seg også for å bli med på nysatsingen i Nepal. I løpet av kort tid økte satsingen med innfødte evangelister. Nå støtter Troens Bevis 75 innfødte evangelister i Nepal, der mange av dem har sitt virke i Himalaya-fjellene. Det planlegges også oppstart av et oppfølingskontor for Brevkurset ”Det Nye Liv” i Himalaya. Dette er fortsatt under planlegging, men Dawa gleder seg stort til åpningen av kontoret. I fjor fikk  Brevkurset ”Det Nye Liv” hele 343 786 nye elever, og 96 543 ble registrert som frelste etter å ha fullført kurset. I dag driver Troens Bevis åtte oppfølgingskontorer i syv ulike land. I tillegg er kurset tilgjengelig på Internett.

Musikkfestivaler i Nepal
Dawa har stor tro på at Runes musikkfestivaler som har slått ann i India, også vil bli en stor suksess i Nepal.

– Nepalesere elsker musikk, og ungdommene er svært begeistret for Rock`n Roll. Rune og musikerne ville være perfekt for nepaleserne, sier Dawa som alt er i gang med å se for seg musikkfestivalene i Nepal.

– Musikk er nok det beste redskapet vi har i evangelisering. Det er for alle mennesker. Både hinduer, muslimer og kristne liker musikk. Dette må vi bruke for alt det er verdt, avslutter Dawa.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter