Tidligere Imam viser veien til Jesus på ”Miracle”-kanalen

En ny programserie som denne uken filmes i Sarons Dal med en tidligere Imam, oppklarer usannheter og misforståelse muslimer har om Gud.

 

En ny  programserie som har fått tittelen, “Really”, eller “Virkelig”, filmes denne uken i TV-studo i Sarons Dal. Serien har et panel på 4 personer som alle har nært kjennskap til den arabiske kulturen og Koranens lære. 

I panelet sitter det blant annet en tidligere fanatisk Iman fra Egypt som var villig til å drepe for sin tro. Gjennom en nærmest mirakuløs omvendelse der personen han skulle drepe ble nøkkelen til hans egen frelse, er han i dag pastor for en arabisk menighet i Norden. 

Produsent for serien, Barty Shokralla, forklarer at hensikten med programmene er å oppklare både direkte usannheter og vanlige misforståelser om Gud blant muslimer.  Mange av disse misforståelsene fører til at folk lever et tafatt liv i håpløshet og frykt.  Det fører også til urettferdig behandling av kvinner og selvmordsbombere som tror de er i Guds tjeneste, forklarer han. 

– Mange ordinære muslimer kjenner ikke Koranen, sier Barty. 

– De studerer den ikke selv men aksepterer bare ofte en rekke læresetninger som ikke engang har base Koranen. Dette panelet har god kjennskap til det arabiske Gudsbilde og viser gjennom Jesu liv åpenbaringen av Guds sanne natur. De forklarer hva som er en sann martyr, veien til frelse, skjebne kontra den frie viljen, Treenigheten, Guds likeverdige syn på kvinner og menn og andre temaer som klart skiller muslimenes Guds syn fra det bibelske. 

Mange muslimer tviler allerede på mange av disse tingene fordi de rett og slett heller ikke er logiske. Når de så får det forklart er det mange som både skjønner og forstår det vi prater om, forteller Barty. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter