fbpx

Nye menigheter plantes i blodige Darfur

4 menigheter er plantet og 2000 personer tok imot Jesus som sin frelser på en kampanje ledet av innfødte misjonærer i Darfur i Sudan.

 

– Etter Aril Edvardsens kampanje i hovedstaden Khartoun i 2005 er det blitt lettere å forkynne evangeliet, sier leder for landets pinsebevegelse, Charles Lado. I dag underholder Troens Bevis 16 innfødte misjonærer i Sudan.

Han sier også at misjonærer som underholdes av Troens Bevis virker i Darfur i Vest-Sudan. Misjonærene har plantet 4 nye menigheter i dette katastrofeområdet, som er åsted for en grusom utryddelsesstrategi mot den ikke-arabiske befolkningen.

Pinselederen forteller at under en kampanje som han og innfødte misjonærer nylig holdt i Darfur kom ca. 8 000 til møtene, og om lag 2 000 tok imot Jesus som sin frelser.

Massedrap
Krisen i Darfur begynte i 2003 med massedrap, nedbrenning av hundrevis av landsbyer og ran og voldtekter mot den ikke-arabiske befolkningen.

Sommeren 2004 var 80 000 drept og 1 million blitt flyktinger. I 2005 var over 300 000 drept og 2 millioner blitt flyktninger. Men verdensamfunnet har gitt katastrofen lite oppmerksomhet selv om overgrepene øker i antall og voldsomhet. Sjefen for FNs humanitærhjelp, Jan Egeland, sier at den humanitære situasjonen i Darfur er verre enn noensinne.

Få er villige til å drive misjon
De innfødte misjonærene til Troens Bevis som virker i Darfur prøver å hjelpe folket med både humanitær hjelp og med budskapet om evig liv i Jesus.

– Mange misjonsorganisasjoner kommer til Sudan med humanitær hjelp, men veldig få er villige til å hjelpe oss å nå vårt desperate folk med evangeliets fred og Jesus frelse, sa den forrige pinselederen, Fermo Ogilla, til Aril Edvardsen for ett par år siden.Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i inboxen din.

Se siste nyheter