Nye menigheter plantes i blodige Darfur

4 menigheter er plantet og 2000 personer tok imot Jesus som sin frelser på en kampanje ledet av innfødte misjonærer i Darfur i Sudan.

 

– Etter Aril Edvardsens kampanje i hovedstaden Khartoun i 2005 er det blitt lettere å forkynne evangeliet, sier leder for landets pinsebevegelse, Charles Lado. I dag underholder Troens Bevis 16 innfødte misjonærer i Sudan.

Han sier også at misjonærer som underholdes av Troens Bevis virker i Darfur i Vest-Sudan. Misjonærene har plantet 4 nye menigheter i dette katastrofeområdet, som er åsted for en grusom utryddelsesstrategi mot den ikke-arabiske befolkningen.

Pinselederen forteller at under en kampanje som han og innfødte misjonærer nylig holdt i Darfur kom ca. 8 000 til møtene, og om lag 2 000 tok imot Jesus som sin frelser.

Massedrap
Krisen i Darfur begynte i 2003 med massedrap, nedbrenning av hundrevis av landsbyer og ran og voldtekter mot den ikke-arabiske befolkningen.

Sommeren 2004 var 80 000 drept og 1 million blitt flyktinger. I 2005 var over 300 000 drept og 2 millioner blitt flyktninger. Men verdensamfunnet har gitt katastrofen lite oppmerksomhet selv om overgrepene øker i antall og voldsomhet. Sjefen for FNs humanitærhjelp, Jan Egeland, sier at den humanitære situasjonen i Darfur er verre enn noensinne.

Få er villige til å drive misjon
De innfødte misjonærene til Troens Bevis som virker i Darfur prøver å hjelpe folket med både humanitær hjelp og med budskapet om evig liv i Jesus.

– Mange misjonsorganisasjoner kommer til Sudan med humanitær hjelp, men veldig få er villige til å hjelpe oss å nå vårt desperate folk med evangeliets fred og Jesus frelse, sa den forrige pinselederen, Fermo Ogilla, til Aril Edvardsen for ett par år siden.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter