Tøff lørdag i Burundi

– I dag var det veldig tøft å tale, sa Rune etter kampanjeslutt lørdag. – Jeg kjente virkelig på åndekampen. Men det var bare å gå på, og det var godt å se at det bar.

Lørdag 5. juni

– I dag var det veldig tøft å tale, sa Rune etter kampanjeslutt lørdag. – Jeg kjente virkelig på åndekampen. Men det var bare å gå på, og det var godt å se at det bar.

For resultatet av Runes tale om kampen mellom det gode og onde da Jesus sonte verdens synd ga store resultater da hundrevis av hender strakte seg mot Himmelen i frelsesbønnen. Utfordringen om å ta de riktige valgene både for dette liv og Evigheten traff tydelig folket i Kinyamiruhororo.

– Det var virkelig noe som ble brutt her i dag, og det blir spennende å se hva som vil skje i morgen.

Folkemengden økte med flere tusen i dag. – Mange går 30 kilometer hver vei for å være med på kampanjen, forteller Troens Bevis-evangelist Bolivard Nzeyimana som tolker Runes taler til det lokale språket kirundi. Han fortalte også at han overhørte samtaler på landsbyens kafè  fredag kveld der folk pratet om det de hadde hørt på kampanjen, og hvor viktig dette budskapet var i den situasjonen samfunnet er i.

I dag var siste dag for seminaret der Roger Kibasomba, Rune Edvardsen og Lasse Rosten har undervist. Deltakerne ga tydelig utrykk for at dette var viktig læring for forsoningsarbeidet i den borgerkrigsherjede Ngozi-provinsen.
En av deltakerne, Prosper Hakizimana, fortalte oppglødd om det han hadde vært med på.

– Gjennom disse seminarene har vi lært mye som trengs i befolkningen vår. Mange av de som deltok her hadde vrangforetillinger om andre mennesker som de nå har endret til positiv holdninger. Vi snakket mye om det i går kveld, etter fredagens seminar, at dette budskapet må ut også andre steder i Burundi. Det er disse tankene som kan få Burundi videre i gjenoppbyggelsen etter krigen. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter