Thor Haavik deltok på Påskefesten i Sarons Dal Arena: Kommer til Sommerstevnet!

Farmenprest Thor Haavik formidlet påskens sterke budskap  under en konseert i Sarons Dal arena. Han blir også med på åpningshelgen under Sommerstevnet i Sarons Dal. Her forteller  Thor Haavik hva hantenker folk har behov for å høre i dag når det kommer til evangeliet.

Under Påskefesten i Sarons Dal Arena tok Farmenprest Thor Haavik publikum med på en levende og engasjert vandring gjennom påskeevangeliet. Med på vandringen var et av landets beste gospelkor, Stavanger Gospel Company og de fire lokale korene Hollenderbyens Dannede Duer, Soul Children, Flekkefjord Kirkekor og Kvinlogsjentene.

Stavanger Gospel Company deltok under konserten sammen med fire lokale kor.

 

Thor Haavik, hvorfor er du med på denne Påskefesten?

-Fordi det Jesus gjorde i påsken er så enormt stort! Fra et historisk ståsted er han den mest innflytelsesrike personen som har levd, og fra et kristent ståsted er han den viktigste. Hans siste uke, som jo ikke er hans siste, er viktig å minnes og feire, og med Stavanger Gospel Company og andre kor har det vært en stor velsignelse og glede å få være med.

Hva er det du ønsker å formidle?

-Påsken er den uken som har satt størst spor i menneskehetens historie. Det er så mange store hendelser å minnes, lære av, være takknemlig for og kanskje ta imot for første gang. Jesu offer for oss mennesker, og hans seier med oppstandelsen er hovedelementene i påskeformidlingen: Vi trenger Jesu nåde og tilgivelse, og han viser seg som seierherre med å overvinne døden, mørket og synden. Hvilket håp og hvilken glede!

Thor Haavik ser frem til å være med som taler første søndag under Sommerstevnet i Sarons Dal.

 

Program for Sommerstevnet 6-14 juli 2024

Hva tenker du folk har behov for å høre i dag når det kommer til evangeliet?

-At vi trenger det. Evig liv er tilgjengelig for hver den som tror. C.S. Lewis sier det fint: «Er ikke kristentroen sann, er den ikke av betydning. Men er den sann, er ingenting av mer betydning.» Det gir også et enormt håp og mening å bære med seg i alle livets tider.

Dagen før denne konserten i Sarons Dal arenaslapp NRK en undersøkelse som viser at generasjonen fra 1995 og fremover har et mye mer pessimistisk syn på fremtiden enn det tidligere generasjoner har hatt. Har du noen tanker om årsaken til dette og hva som er spesielt viktig å formidle til de unge i dag?

-Jeg tror det henger sammen med den fremtidige kloden vår. Mange er urolige for hvordan global oppvarming vil påvirke verdens matsituasjon og forårsake vanskelige levevilkår på steder i verden der svært mange nå bor – hvordan disse tingene vil påvirke oss i Norge er vanskelig å si noe sikkert om.  Jeg tror jeg vil si dette: Vi har en evighet sammen med Jesus, som ligger foran, i en herlighet vi ikke kan fatte. Det skulle kunne gi oss stort håp: Vi har noe fantastisk foran oss.

-Og samtidig kaller det oss til forvaltning: «Jeg skal være her i rundt 80 år. Hvordan kan jeg bruke tiden best? Sette spor og bringe himmel på jord?» Det er ikke for sent å snu ‘skuten’ for vårt fantastiske skaperverk, og jeg tror vi kristne er kalt til å i stedet for å være en del av problemet, ta tak i det gjennom å selv leve nøkternt i utslipp og forbruk, og å forsøke å påvirke til at andre tar ansvar for sitt eget utslipp og forbruk. At vi bærer et ønske om at: Mitt liv skal ikke bidra til skade/lidelse for fremtidige mennesker.

-Målet for årets påskekonsert var å sette fokuset på påskens opprinnelige budskap, og det er jeg ikke i tvil om at vi klarte. Vi tok påsken tilbake! sier Glenn Tønnessen.

 

I tillegg til et publikum på 800 personer var det 21 menigheter i Lister regionen som gikk inn som medarrangører til Påskefesten. Dette er trolig det største samarbeidet mellom lokale menigheter i denne regionen noensinne.

-Påsken er den største kristne høytid flere steder i verden. Men her i Norge og noen andre land, er høytiden dratt litt ut av sammenhengen der hovedfokuset for mange nå er solbriller, kvikklunsj og hyttebesøk. Derfor er det sterkt å oppleve fellesskapet som de 21 menigheter og kirker i Lister har fått til. Det er blitt lagt merke til flere steder, forklarer Glenn Tønnessen, leder for Sarons Dal arena.

-Målet for årets påskekonsert var å sette fokuset på påskens opprinnelige budskap, og det er jeg ikke i tvil om at vi klarte. Vi tok påsken tilbake!
Påskekonserten for 2025 er allerede under planlegging.

 

Anita Reppen og Ingjerd Sindland blant de 800 som kom på konserten.

 

-Helt fantastisk kveld! Utrolig bra konsept med å ta tilbake påsken. Thor Haavik er så flink til å formidle, og kombinasjonen med korene var helt nydelig. Det at det var nattverd gjorde kvelden personlig og fin. Det var trosstyrkende på mange plan, bekrefter venninnene Anita Reppen Egeland og Ingjerd Sindland etter en vellykket konsert kveld.

Program for Sommerstevnet 6-14 juli 2024

 

Kilde: Troens Bevis bladet for mai, 2024

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene:
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen

 

 

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter