I stormens øye

-Er vår hverdag invadert av støy og distraksjoner? Er tilværelsen blitt rastløs, fragmentert og oppjaget? spør Anne Christiansen.

I stormens øye er det alltid stille. Mange av oss husker hvordan Aril Edvardsen brukte dette bildet når han talte om bønn og behovet for et sterkt indre liv med Gud i møte med alle utfordringer som fulgte med kallet og tjenesten. Når Aril talte om det skjulte, indre livet med Gud i bønn og innvielse, da kunne du høre knappenålen falle. For han snakket ikke om teorier, han snakket ut ifra levd liv og et livsløp preget av en dyp, indre opplevelse av et gudgitt kall. Han fortalte gripende om hvordan det livsforvandlende møtet med Jesus endret alle hans prioriteringer og mål i livet, -om hvordan han begynte å søke Gud og tilbringe så mye tid i bønn og faste i perioder at hans nærmeste trodde det hadde gått rundt for ham…, -ja, vi husker alle hvordan latteren gikk igjennom lokalet, da han sa at ”hadde du satt Aril Edvardsen opp bak et spett på den tiden, så ville du bare sett ørene stikke ut!”

De glimtene han delte fra sitt lønnkammer og bønneliv var uendelig dyrebare. Han talte om det viktigste i tjenesten for Gud. Det var ikke alt det synlige, alle resultatene, det var først og fremst det skjulte, det som ikke var synlig for noen. Han delte åpenhjertig både fra talerstolen, i samtaler og i bøkene sine, om kamper som ble utkjempet i det skjulte der Goliat reiste seg i mørket og brølte sine lammende budskap inn over sjelen. Kamper som ble kjempet igjennom med Guds Ord som våpen, der tilliten til Gud og samfunnet med Jesus ble mer verdt enn alt annet i livet.

I en tid som synes å bli stadig mer preget av den ustanselige malstrømmen av flimmer fra skjermer og teknologiske innretninger, er det viktig å stanse opp og tenke igjennom hvordan vi lever. Er vår hverdag invadert av støy og distraksjoner? Er tilværelsen blitt rastløs, fragmentert og oppjaget? Vi er ikke skapt til å leve med stadig økende indre stress og press. Vi er skapt til å leve med Gud og ha fred i vårt indre menneske. Det betyr ikke at vi ikke kan være aktive! Om det er «stille i stormens øye», -vårt indre menneske lever i velsignelsen av livssamfunnet med Jesus-, kan vi leve svært aktive, fruktbærende og virksomme liv!

Det å kjenne Gud, det å eie et rikt indre liv i bønn og innvielse må ikke gå tapt. Hvor takknemlig vi er for at veien inn i dette samfunnet med Gud i bønnen og Ordet, som Aril pekte på, er åpen for hver eneste en av oss. Det indre skjulte livet der vi får kjenne Gud vil velsigne oss i alle livets sesonger, tider og dager.

Slik jeg ser det, Troens Bevis bladet for mars, 2022.

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene:
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen.

 

 

 Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter