Høstens Misjonsturné: Vil sette ny norsk misjonsrekord

-Vi har jobbet for å sette en ny, norsk misjonsrekord, ler Hans Martin Skagestad. Han er fornøyd etter en travel høst der teamet fra Troens Bevis har besøkt flere menigheter, truffet glade givere og nye støttepartnere.

Da siste møtehelg i høstens aksjon ble holdt i oktober, hadde Troens Bevis fått inn midler til å sende ut 117 nye evangelister. Ett av målene er å sende ut en ny innfødt evangelist hver dag i ett år. Det vil i så tilfelle bli en ny norsk misjonsrekord.

-Målet i år er å sende ute én ny evangelist hver dag, altså 365. Derfor er vi veldig oppmuntret da det innen høstens siste møtehelg under misjonsturnéen var kommet inn støtte til 117 nye evangelister. I tillegg gir folk sin støtte til nye evangelister også direkte til Troens Bevis. Når folk leser dette innlegget, vil tallet være enda høyere. Så når vi starter opp med nye møter i februar, har jeg stor tro på at vi kommer til å slå rekorden og nå målet vårt!

En rekke menigheter har i løpet av høsten fått besøk av «Neste Generasjon for misjon». I februar fortsetter misjonsaksjonen med nye møter utover våren.
Hans Martin forklarer at hensikten med Misjonsturnéen har vært tre-siktig.

-I Salme 33:11 står det at «Herrens planer står fast til evig tid. De planene som Han har lagt i sitt hjerte, gjelder fra generasjon til generasjon». Norge har vært verdens fremste land når det kommer til misjon, både med å sende ut misjonærer og pengestøtte til misjon, per folketall. Og det tenker jeg at vi skal bli igjen!

-Vi ser hva evangeliet gjør ute i feltene. Det forvandler familier, landsbyer og nasjoner. Så den ene hensikten er igjen å smitte vår generasjon med misjonsviruset. Og det gjelder alle aldersgrupper, understreker Hans Martin.

-Det andre er at i sommer lanserte vi TB Ung. Det er en spennende organisasjon der vi nå har en egen ungdomsevangelist, Zoé Kristiansen. Her er målet å engasjere ungdom. De skal få bli kjent med Jesus, men også få høre at de kan få være med på verdens beste og største oppdrag, både på hjemme og bortebane.

-Og det tredje er at vi inviterer folk til å være med på å sette den nye norske misjonsrekorden med å sende ut en evangelist hver dag, som jeg nevnte tidligere.

Per i dag støtter Troens Bevis rundt 1200 innfødte evangelister, og målet er å støtte 5000 i fremtiden. Er det mulig?
-Det er et stort mål, men jeg tenker at Troens Bevis har alltid gått på vannet. Sarons Dal har vært et mirakel helt fra begynnelsen, så jeg tenker at det å kunne sende ut én evangelist hver dag i år, er fullt oppnåelig. Bare tenk på navnet. Beviset på at troen virker, smiler han igjen.

-Bare de siste to årene har vi plantet 4000 nye menigheter og 270 000 har tatt imot Jesus som sin frelser. Og det i en tid da mye av verdens menighets- og misjonsarbeid for øvrig har ligget brakk på grunn av korona. Men fordi vi allerede har nasjonale evangelister ute i feltene, har det umulige vært mulig.

Hva har overrasket deg mest under misjonsturneen nå i høst?
-Det må vel være alle de fantastiske Troens Bevis partnerne som har møtt opp på samlingene våre. Jeg har fått møte partnere som har støttet oss i over 60 år, altså dobbelt så lenge som jeg har levd. Det gjør inntrykk!! Og den oppriktige gleden som folk uttrykker over at Troens Bevis har fortsatt med arbeidet ute i feltene under korona-tiden.

Når dere oppmuntrer folk til å få tent misjonsgløden på ny, hva tenker du er den største utfordringen?
-Jeg tenker at nordmenn er usedvanlige gavmilde, så det er ikke givergleden eller innsatsen det står på. Men vi er blitt et vernet folkeslag. Vi er flinke til å ta vare på det vi har fått, vi har vært gode forvaltere, men vi må også forvalte i Guds rikes perspektiv. Det trenger å løftes i forhold til misjon og det å nå mennesker med evangeliet.

Når starter dere opp igjen?
Vi startet opp igjen i 19. februar med møter i Leirvåg bedehus, for så å fortsette neste dag i Credokirken i Bergen. Vi gleder oss over all nye som vi ikke har truffet før og som kommer, og vi gleder oss til å se også de som har stått med i mange år!

 

 

Kilde: Troens Bevis bladet for november 2021.

Bli inspirert hver måned av ferske oppdateringer fra misjonsfeltene og inspirerende historier.
Motta et gratis abonnement på Troens Bevis bladet.

 

Bilde:
Rune Edvardsen, Kai Johansen, Zoé Kristiansen og Hans Martin Skagestad. Bildet er fra Tabernakelet i Bergen som misjonsteamet fra Troens Bevis besøkte i september.
Foto: Johanna Hundvind Almelid, avisen Dagen.

 

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter