Norgesturné: Neste generasjon for misjon

Denne høsten drar Rune Edvardsen, Zoé Kristiansen og Hans Martin Skagestad på norgesturné for Troens Bevis. Turnéen har fått navnet «Neste Generasjon for misjon» og har som mål å engasjere hele kristenfolket til et nytt fokus for misjon til de unådde blant unge mennesker. Første stopp er Bergen 12. september.

Det er Rune Edvardsen som i flere år har løftet behovet for et større fokus på unge mennesker både på hjemmeplan og på verdens befolkning som stadig blir yngre.

– Vi ser fram til å besøke menigheter i Norge med dette fokuset, sier han.

– At mange menigheter sliter med rekruttering er et bevis på at det trengs nye måter å tenke på, men vi vil jobbe sammen med alle trossamfunn for å være med på å snu utviklingen.

Misjons-kinderegg
– Noe nytt og spennende er på gang, sier turnéleder Kai Johansen, som gleder seg til å besøke lokale menigheter over hele landet med det han kaller for et «misjons-kinderegg» med tre inspirerende ingredienser. – For det første drar vi for å fortelle om oppstarten av den nye barn – og ungdomsorganisajonen «TB Ung» og for det andre gleder vi oss til flere får høre vår nye evangelist Zoé Kristiansen som kommer til å lede satsingen for ungdom. Den tredje godbiten er en invitasjon om å være med på å sende ut en ny innfødt misjonær hver dag i ett år, avslutter han entusiastisk. Satsningen «1 hver dag» som også ble startet i sommer har allerede fått partnere til 80 nye misjonærer og under turnéen håper man å få inn støtte til utsendelse av alle de 365 misjonærene.

Kai Johansen er turnéleder for «Neste generasjon for misjon». Flere menigheter vil få besøk av dem i løpet av høsten.

 

Hva er TB Ung?
Under årets sommerstevne i Sarons Dal ble TB Ung offisielt startet og Zoé Kristiansen ble bedt for og innviet til tjeneste sammen med ekteparet Rebekka og Hasse Høyer Hansen. Rebekka og Hasse er engasjert for å jobbe med barn – og ungdom i Troens Bevis på et overordnet plan og med et spesielt fokus på «Planetene» under sommeren. Hasse er styreleder for TB Ung og han sier at organisasjonens formål er å arbeide for at unge mennesker skal komme til tro på Jesus, og engasjere seg i misjon med hovedfokus på unådde folkeslag.

Kan vi si at TB Ung blir et tilskudd til de populære planetene?
– Ja, for mange barn og ungdommer er Planetene under stevnet sommerens høydepunkt og fram til nå har barne- og ungdomsarbeidet i Troens Bevis vært denne ene planetuka. Men misjonshjertet banker hele året og organisasjonen og TB Ung vil derfor arbeide gjennom året for at barne- og ungdomsarbeid i menigheter over hele landet engasjerer seg for å nå de som aldri har hørt om Jesus før, sier en engasjert styreleder.

Hvem kan bli medlem?
– Barn og ungdom opp til 26 år kan bli medlemmer av TB Ung. Alle som deltok på sommerens planeter fikk mulighet til å bli medlem i organisasjonen, og det betyr at vi allerede er nesten 400 medlemmer. Om man ønsker å bli medlem kan man melde seg inn i organisasjonen på våre nettsider, www.tbung.no. Det koster kr 50,- pr år å være medlem.

Hva drømmer du om at TB Ung skal få bety?
– Jeg drømmer om at TB Ung skal bli en samlende bevegelse av unge mennesker som brenner for at andre unge mennesker skal få høre de gode nyhetene om Jesus, både i Norge og internasjonalt. Jeg ønsker at TB Ung skal legge til rette for at misjonsbrann og misjonsfokus kan smitte fra hjerte til hjerte, og at menigheter og barne- og ungdomsarbeid i Norge får oppleve velsignelsen av å bli med på noe som er større enn seg selv, sier en engasjert styreleder. Selv har han opplevd at Troens Bevis hjelper han å løfte blikket fra seg selv og over på mennesker som er elsket av Gud, men som ikke vet det enda. – Jeg drømmer derfor om at TB Ung skal bidra til at familier og unge mennesker får et fornyet misjonsfokus og hjelp til å sette brannen i hjertet ut i praktisk handling.

Zoé vil vekke ungdom for misjon
Nyansatt evangelist Zoé Kristiansen (23) jobber med ungdomssatsingen i TB Ung og er altså med på høstens turné. Hun fikk selv et bevisst forhold til sin tro som 16-åring etter å ha slitt med depresjoner og tunge problemer en del år. Nå brenner hun for å nå ungdom i Norge med budskapet om at det alltid er håp og at det aldri er for sent uansett hvilken situasjon man befinner seg i. Vi når henne på telefon i Oslo og spør hvilke forventninger hun har til turnéen? – Jeg håper at flere kan få tent det håpet om at neste generasjon også kan få erfare Gud og Den Hellige Ånd. Og jeg vil gjerne formidle både til unge og eldre at det ikke er for sent.

Tror du man kan ha et forhold til misjon allerede som ung?

– Ja, jeg tror man kan få et hjerte for de som ikke tror fra man er barn. Jeg husker selv hvordan jeg lekte barnehjem med bamsene og dukkene mine og kjente på en nød for de som ikke har hørt om Jesus. Det ble mer konkret når jeg var tenåringen, men det har ligget der hele tiden.

Turnéen «Neste generasjon for misjon» kommer til å gå over flere helger forskjellige steder i Norge både denne høsten og våren 2022. Følg med på våre nettsider og i sosiale medier for mer detaljert informasjon.

 

Møteoversikt:

12. september: Pinsekirken Tabernaklet Bergen    kl. 12:00 og 19:00

19. spetember: Sørlandskirken Arendal                   kl. 10:30 og 12:00

19. september: Evangeliehuset Porsgrunn               kl. 17:00

26. september: Betel Hommersåk                             kl. 11:00

02. oktober: Sion Moi (Magma)                                 kl. 20:00

03. oktober: Sion Moi                                                   kl.12:00

10. oktober: Oasen Søgne                                            kl. 11:00

10. oktober:  Oasen Mandal                                        kl. 16:00

Turneén forstetter 2022:

20. februar: Credokirken Bergen                            kl. 11:00

27. februar: Arena Porsgrunn                                  kl.17:00

06. mars:  Betania Hauge i Dalane                         kl. 11:00

13.mars: Sentrumkirken Sandnes                           kl. 12:00

19.mars: Filadelfia Kristiansand                             kl. 11:00

27.mars: Salt Bergen                                                  kl. 11:00 og 18:00

03.april: Filadelfia Drammen                                  kl. 12:00

 

 


Kilde: Troens Bevis bladet for september 2021.

Bli inspirert hver måned av ferske oppdateringer fra misjonsfeltene og oppmuntrende historier.
Motta et gratis abonnement på Troens Bevis bladet. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter