Guds eksistens

Her kommer noen tanker og refleksjoner jeg har om Guds eksistens: Et av de viktigste, mest avgjørende og eksistensielle spørsmål i tilværelsen er om Gud finnes eller ikke, skriver Pastor Frank Erlandsen.

Hvis Gud eksisterer er ateisme fornektelse av virkeligheten og gudløshet en virkelighetsfjern fortrengelse av realitetene.

Hvis han finnes tenker jeg det er naturlig å mene at det er klokt å lære å omgås ham på god og riktig måte. Det kan jo være greit å være på godfot med Gud, dersom han finnes.

Skulle han ikke finnes er spørsmålet om å komme godt utav det med ham helt overflødig.

Hvis Gud finnes gjør han det selvfølgelig uansett hva vi måtte mene om det. Guds eksistens kan logisk nok ikke være avhengig av at vi tror på den for at han skal finnes.

Hvis Gud og evigheten finnes og vi tror på og lever med ham, er det en fordel både nå i tiden og med tanke på evigheten.

Hvis Gud og evigheten ikke finnes og vi likevel skulle tro at han er, har vi i grunnen ikke tapt så mye på den eventuelt feilaktige troen. Livet ville ha vært greit, og det er da i og med døden eventuelt over.

Hvis Gud og evigheten finnes og vi ikke tror på og ikke forholder oss til ham, er nok det en mer sær og spesiell situasjon å utsette oss for. Livet kan ha vært greit, men er i og med døden eventuelt da ikke over.

Bibelen starter ikke med en diskusjon om Gud finnes, men tar det som en selvfølge og fastslår: «I begynnelsen skapte Gud …» På engelsk blir det på grunn av grammatikk og setningsbygning enda tydeligere: «In the beginning God …»

Kilde: Troens Bevis bladet for september 2021.

Bli inspirert hver måned av ferske oppdateringer fra misjonsfeltene og oppmuntrende historier.
Motta et gratis abonnement på Troens Bevis bladet.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter