Misjon er kirkens vesen

Siri Iversen er pastor i Misjonskirken på Flekkerøy. Som en av talerne under Sommerstevnet ønsker hun å formidle noe ekte, relevant og sant fra Gud.

På hvilken måte fikk du kall til å bli forkynner?
Tja… det har vel egentlig «vokst fram»? Det er bare slik at jeg liker å formidle, gjerne til mange på en gang. Slik har det vært helt siden jeg var barn/tenåring. Jeg «lekte» møter når jeg var liten, med dukker og bamser som fikk høre mine taler. Men, jeg har ikke fått steintavler i posten eller englebesøk …

Hvorfor trenger vi flere kvinnelige forkynnere i kristen-Norge?
Jeg er vel mest opptatt av at vi trenger overgitte Jesus-etterfølgere blant både kvinner og menn, i alle slags yrker. Jeg har aldri vært særlig opptatt av at jeg er «kvinnelig» forkynner – mest at jeg er forkynner som ønsker å formidle noe ekte, relevant og sant fra Gud.
Vi trenger forkynnere – både blant menn og kvinner som når sine kulturer. Jeg med min stil treffer noen – andre kommuniserer bedre til en annen gruppe.

Hva er den største utfordring med å være forkynner/pastor?
Jeg kjenner på et veldig ansvar i å formidle det som er sant og godt og sunt. Det er til tider en krevende øvelse å både lytte til Ånden, lytte til behovet hos menneskene, og bryne seg
på Bibelen – samtidig. Jeg tar den oppgaven veldig alvorlig. For meg er det ofte krevende å forberede talen, men det å faktisk forkynne (når budskapet er klart) det elsker jeg.

Hva gleder deg mest ved pastortjenesten din?
Det er mange ting! Å oppleve den enorme tilliten det er når noen kommer og deler sine mørkeste daler med meg er en stor ære. Når jeg får gå et stykke vei sammen med noen hvor jeg får oppleve å utgjøre en forskjell. Når jeg får lede enkeltmennesker og grupper nærmere Jesus! Det å se folk finne sin tjeneste og vokse i den. Se ungdommer ta nye skritt i tro.
I det hele tatt – pastorhverdagen er uhyre variert. Ingen dag er lik. Jeg liker også å studere og fordype meg i tema. Jeg prøver å ta tid til det også.

Hva er ditt forhold til Sarons Dal?
Jeg var en del i «dalen» når jeg var tenåring. Da hadde jeg gjerne vært på 2-3 leirer tidligere samme sommer. Jeg elsket det.
Jeg var også på en «Jerusalem-konsert» en gang på 90-tallet, fordi jeg var veldig forelsket i en viss Espen som også skulle på den konserten! Vi er gift i dag!
Jeg har alltid vært imponert over det sterke misjonsfokus dere har klart å bevare. Det er til stor inspirasjon.

Hva ønsker du skal skje i møtet der du taler under sommerstevnet?
Jeg vet enda ikke hva jeg skal tale om, men jeg ønsker alltid at alle skal få med seg noe som kan få betydning for livet de lever.

Mange får dette spørsmålet: Hvorfor er misjon viktig?
Misjon er kirkens vesen! Det er vår identitet – vi er sendt.
Jesus sier «som Faderen sender meg sender jeg dere». Jeg liker veldig godt denne korte, men svært tydelige, befalingen.
Må Gud hjelpe oss så vi ikke blir oss selv nok.
Igjen – her er Sarons Dal og Rune Edvardsen og dere alle et stort forbilde.

 

Kilde:  Troens Bevis bladet for juli 2021.

Les trosinspirerende historier og siste nytt fra misjonsfeltene.
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen hver måned.

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter