En heksedoktor finner troen på Jesus

Folket kom til meg for å kjøpe visdom. Hadde de mistet noen ting så spurte de meg til råds. Ånden inni meg svarte dem, forklarer den tidligere heksedoktoren Em Sok.

 

I Kambodsja: Glenn Tønnessen

I sist utgave av Troens Bevis kunne du lese om Samet som mistet nesten hele sin familie gjennom Pol Pot og Røde Khmer-herjingene på 70-tallet, men som i dag står i en rik tjeneste i Kambodsja med sine 53 kirker. Disse kirkene vinner mange kambodsjanere for Jesus.

En av disse er den tidligere buddhistiske heksedoktoren Em Sok, som fikk livet sitt forandret etter et møte med en av Samets menigheter.

-Det ligger i familien. Generasjonene foran meg var heksedoktorer, forklarer Em Sok.

Vi er langt på den kambodsjanske landsbygda på besøk i en av Samets kirker. Her er menigheten til Em Sok samlet i kirken sin, under et 50-60m2 stort bølgeblikktak. En presenning er lagt ut på bakken under taket og utgjør et passende kirkegulv mot den støvete tørre bakken. Em Sok er en av dem som har funnet plass på bakken.

-Hvert år måtte vi ofre til åndene. Det kunne være mat, alkohol, frukt, kokosnøtter eller penger. Det var ikke uvanlig at jeg ofret 250 USD (kr. 2500) hvert år. Om jeg ikke ofret ville jeg bli syk, fortsetter Em Sok.

-Et år hadde jeg ikke penger. Jeg solgte kua mi samt lånte penger av en venn, men det var likevel ikke tilstrekkelig. Dette resulterte i at jeg ble syk.

I denne situasjonen, som var meget alvorlig for den buddhistisk troende heksedoktoren Em Sok, gikk hun til en venninne med spørsmål om å låne det hun manglet.

-Venninnen min svarte: «Nå ofrer vi ikke lengre til åndene men vi ber til en annen Gud». Det skulle vise seg at venninnen min var blitt en kristen, smiler Em Sok i takt med den varme kambodsjanske vårsola.

Det fikk Em Sok til å tenke over livet sitt. Men hverdagen som heksedoktor gikk likevel videre.

-Hvert år kom hele landsbyen til meg for å få min velsignelse og for at jeg skulle helbrede de syke. De kunne samtidig også ofre ting til meg. Noen kom også for å få visdom, f.eks. dersom et husdyr var blitt borte. Jeg levde et liv i frykt, og det var en ånd inni meg som ga svar på spørsmålene, fortsetter Em Sok.

Igjen ble Em Sok veldig syk.

-Jeg var syk lenge og veide tilslutt kun 30 kilo. I min desperate situasjon oppsøkte jeg påny min venninne. Før ville hun ha ofret til åndene, men denne gangen tok hun meg med til kirken. Jeg hadde da 10 tunge belter rundt livet mitt.

I kirken til Samet treffer hun en pastor og Em Sok gjør en avtale med ham:

-Hvis din Gud kan gjøre meg fri fra åndene så vil jeg tro på din Gud, og da skal jeg skjære av meg beltene. Når pastoren da skal til å kutte beltene reagerer jeg spontant med å hoppe ut. Jeg faller da 2,5 meter ned på bakken under.

Etter dette klarte pastoren og fange Em Sok og fikk kuttet beltene.

-Jeg følte meg umiddelbart mye bedre, men på natta kom de onde åndene og jeg kunne ikke få sove. De ulike typer onde åndene inni meg dro meg i armer og bein. Jeg kunne se åndene når de kom for å plage meg.

Opplevelsen gjorde at Em Sok neste natt dro til kirka for å sove, i håp om å få ro og fred.

-Jeg så en skorpion falle ned fra taket og døde rett foran meg. Etter dette ba pastoren for meg og jeg bestemte meg da for å tjene og tro på Jesus, forklarer Em Sok lettet.

Em Sok (rød skjorte) sammen med gode venninner i menigheten.

 

I dag, syv år etter, så tjener den tidligere heksedoktoren som innfødt evangelist for Troens Bevis i et flott misjonssamarbeid som Troens Bevis har med IMI-kirken i Kambodsja.

-Jeg begynte å dele historien min og mennesker ble frelst, fortsetter Em Sok. Jeg forteller bl.a. mennesker om Jesus når jeg selger bananer. 100 personer har blitt frelst på denne måten. Jeg har nå tre huskirker her i området.

Livet til Em Sok ble helt forandret. Nå har også hele hennes buddhistiske familie kommet til tro på Jesus.

 

Har du en representant, din egen innfødte evangelist, på misjonsfeltet? En som løper i ditt sted der ute?
Årets evangelist-sommeraksjon. Send SMS: TRO FAST beløp til 2377 (du blir kontaktet) eller kontakt oss på [email protected]

 

Kilde: Troens Bevis bladet for juli 2020.

Bli inspirert hver måned med nye misjonshistorier og oppmuntrende vitnesbyrd.

 Motta et gratis abonnement av Troens Bevis bladet 

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter