Den ukjente Superhelten nå i ny App

Troens Bevis har en hemmelig superhelt i misjonsfeltet. Den gjør helt vanlig mennesker til fantastiske evangelister. Superhelten er en universal nøkkel som åpner opp dørene for evangeliet på tvers av kultur, alder og religion.

For vel over 40 år siden satt Aril Edvardsen, grunnlegger av Troens Bevis, og grublet over et spørsmål. Hvordan kan helt kirkefremmede få en innføring i Bibelen og Guds frelsesplan – selv når de ikke har tilgang til en bibel? Han blir ledet til å skrive et brevkurs i 2 deler. Her er alle bibelavsnitt og vers inkludert i kurset, slik at den som tar det ikke behøver å være i besittelse av en bibel. Det er nemlig tilstanden i de fleste satsningsområder som Troens Bevis går inn i. Bibler kan være forbudt eller rett og slett ikke-eksisterende i geografiske områder der andre religioner dominerer. Siden den gang har over 6,9 millioner fullført kurset på verdensbasis.

I dag er det Petra T. Aasland, opprinnelig fra Sveits og med misjon som et livskall, som er avdelingsleder for kursets 8 oppfølgingskontor i Asia og Afrika.

Petra, hva er unikt med Introkurset, som brevkurset nå heter?
-Det kan brukes på to måter. Til evangelisering og til oppfølging av frelsessøkende og nyfrelste, forteller hun.

-Det er virkelig et nøkkel redskap i hendene på våre evangelister og til oppfølging av våre kampanjer. Men det som er veldig spennende er at mange av dem som får kurset og blir frelst, begynner selv å dele det ut til familie og venner. Slik blir det en døråpner på steder som det er stor forfølgelse, og der evangelisering på gatene ikke er mulig. Vi ser at hele familier kommer til tro gjennom dette kurset, både blant hinduer, muslimer og buddhister.

Hvor mange språk er det oversatt til?
-Det er minst 10 språk i omløp via de 8 oppfølgingskontorene vi har. Men i arkivet vårt har vi det nok på nærmere 40 språk, forteller hun.

Er det folk i Norge som tar Introkurset?
-Ja, faktisk. Vi får stadig forespørsler. Det er gjerne bibelgrupper som bruker Introkurset, og det blir også brukt i Tentro undervisning.

Dere har nettopp sluppet Introkurset på tre språk over en ny app. Hva er spennende med det?
-Det er virkelig en milepæl og noe vi har jobbet med over lengre tid. Det gjør kurset tilgjengelig for mange flere, også vil det spare oss trykkekostnader på sikt. Appen kan brukes på plasser der Troens Bevis ikke har misjonssatsning, slik som i store byer og land som egentlig er nådd med evangeliet, men der det fremdeles finnes grupper av mennesker som ikke har hørt de gode nyhetene. Det gjelder for eksempel også i land som Norge. Selv om appen er selvstyrt, er det mulighet til å ta personlig kontakt. Vi ønsker jo at de som tar kurset skal få bli med i en menighet.

Introkurset Det Nye Liv er nå på en ny App. Appen kan lastes ned fra App Store eller Google Play under «New Life School».

 

Hvilke språk er på appen?
-Det er norsk, engelsk og fransk. Så alle som leser dette kan laste ned appen her: app.nl.school.com. Sitter du og venter hos legen eller frisøren, kan du nå fylle tiden med noe meningsfylt og oppdatere bibelkunnskapene dine, sier Petra entusiastisk.

-Eller del den med venner og kjente!

-Vi har lagt ned et omfattende arbeid i den nye appen og oversettelsen til fransk. Men nå som den jobben er gjort, er det enklere å legge til andre språk i fremtiden. Selv gleder jeg meg veldig til vi får lagt til arabisk. Tenk det enorme nedslagsfeltet den da får!

«Men vi skynder oss langsomt», ler hun, og siterer det tyske ordtaket.

-Når først noe skal gjøres, må det gjøres rett! Nå er vi stolt av det ferdige produktet.

Kan vi kalle Introkurset for en Superhelt?
-Tja, det redder jo menneskeliv gjennom at de får høre evangeliet, også kommer det seg inn der det er umulig for andre. Så hvorfor ikke, ler Petra igjen.

Kilde: Troens Bevis bladet for juli, 2019

LES OGSÅ:

Slangegudinne kom til tro

Bramin fant Jesus 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter