Ser Jesus blant landsbybefolkningen

I India roper folk til Gud om hjelp når geita faller i brønnen, når de mister en ku i uværet eller en slange forviller se inn i huset. De ropet til Gud når de er syke eller skal opereres. Kort sagt, i alle tenkelige situasjoner et landsbyliv kan tilby. 7 nasjonale misjonærer forteller hvordan Jesus går blant dem.

 

Santosh: – Dag for dag øker antallet av dem som tror
– Gud gjør store under i landsbyene her omkring. Ti personer har blitt døpt. Landsbyene hvor de bor har svært liten befolkning.
Jeg holder bønnemøter i landsbyene og folk sørger for oppvarming i husene slik at vi kan lytte til Guds ord. På julaften framførte noen av møtedeltakerne et julespill om Jesu fødsel. Spillet ble forberedt og framført ved inngangen til kirken.

Siste uke i desember var tettpakket med program. Folk strømmet til møtene og mange tok imot frelsen i Jesus. En kristen bror ble alvorlig syk. Vi bad for ham og fastet, og Gud rørte ved ham til helbredelse.
I den senere tid har jeg undervist ut fra Markus evangelium. Folk har virkelig lyttet med et åpent hjerte. Vi har videre delt ut traktater. Dag for dag øker antallet av dem som hører evangeliet.

Habel: – En geit falt i brønnen
– En dag falt en geit tilhørende Vishnu Jadhav i brønnen. Han tilkalte hjelp og gråt da vi ankom stedet. Først trodde han at geita var død og vi bad til Gud om å redde den. En mann steg ned i brønnen med tau og fikk reddet geita. Da ble Jadhav glad og takket Herren!
12 personer har blitt døpt denne perioden. Nye mennesker kommer til fra landsbyene omkring for å høre evangeliet. De går tilbake til sine landsbyer og øker dermed tallet på dem som tar imot Jesus.
Folk ber for menneskers frelse. I julen feiret vi med dans og sang, og folk fra landsbyene deltok i markeringen. Mange forstod at Jesus var iblant oss.

Permanand : – Jesus gjør mirakler iblant oss
Herren har gjort store mirakler blant oss. I denne landsbyen var svigerdatteren til Laxmibai gravid. Da hun ankom sykehuset fortalte legene at hun ikke kunne føde på naturlig måte. De måtte igangsette en operasjon.
Da gikk vi alle i bønn og faste og Jesus gjorde et mirakel. Kvinnen kunne føde på naturlig måte. I løpet av denne tiden har 20 mennesker gitt sine liv til Jesus og blitt døpt. Ved juletiden lagde ungdommene et flott program med dans og sang. Mange folk fikk se det.

For tiden øker antallet ungdommer på bønnemøtene. De kommer til møtene med tro og nye ideer for å spre evangeliet. Noen ganger har de spørsmål som vi løser gjennom samtaler når vi kommer sammen.
En kvinne ved navn Priya hadde søvnproblemer og lå våken om nettene. Bønnegruppa vår besøkte henne og bad, hvoretter problemene forsvant. Nå sover hun godt og takker Herren for at han grep inn. Folks oppmerksomhet omkring Jesus øker fordi han gjør mirakler iblant oss. Hans arbeid har derfor framgang.

Roben: – Reddet fra busskollisjon
Herren har gjort mektige ting og 16 personer har kommet til tro og blitt døpt i vann. De erkjente at det fins bare en levende frelser; Jesus Kristus.
En gammel mann som heter Ankush ble veldig syk og lagt til sengs. Vi begynte å be for ham daglig, og nå føler han seg bedre.

I den senere tiden har jeg virkelig erfart at Herren beskytter sine tjenere. Jeg reiste med buss til en annen landsby for å ha et bønnemøte. Plutselig kom en trailer i stor fart direkte mot bussen fra motsatt side. Sjåføren fikk kastet bussen til side og unnslapp kollisjonen fordi det var en stor grop der. På den måten reddet Herren alle passasjerene.
Jagdish Adhire var mentalt syk. Hans foreldre brakte han daglig til våre bønnemøter og nå kan vi se at det skjer forandringer med ham. Herren bringer inn legedom.

Ved juletider hadde vi tett program med dans og sang av barn og unge. Folk likte seg svært godt. Herren er med meg og gjør et stort arbeid i dette området. Han befrir folk fra deres plager og bringer trøst.
Folk slutter opp om bønnemøtene mer og mer.

Sharad: – Har en aktiv ungdomsgruppe
I denne perioden har 12 personer gitt sine liv til Jesus og døpt seg. Vi holder daglige bønnemøter her hvor vi bor.
Vikas Jagtap som deltar på våre daglige bønnemøter led av magesmerter. Jesus rørte ved ham og løste ham fra sine plager. Nå vitner han og gir Jesus æren. Rundt juletider hadde vi ulike aktiviteter med sang og opptrinn på scenen. Herren har holdt sin hånd over min familie. For tiden har vi en aktiv ungdomsgruppe.

Devanand Kusur: -Familie mistet ku og to okser
Sist måned falt regnet ned i strie strømmer helt uventet. Folk ble meget overrasket over det tunge regnet og lyden av lyn og torden.
En familie mistet en ku og to okser. Dagen etterpå besøkte vi familien og bad for dem. I øyeblikket er i alt 19 personer klare for å bli døpt.
For min del har jeg besøkt landsbyene omkring og forkynt evangeliet. Da jeg besøkte den nærmeste landsbyen kom plutselig en stor slange inn i huset og folk ble veldig redde. En ung gutt fra vår bønnegruppe grep slangen og drepte den. Alle medlemmene i husstanden takket oss og priste Gud, og deltok i møtet vi holdt.

Folk kommer daglig sammen for å dele Guds ord og stille spørsmål, slik som hvorfor Jesus døde og hvordan han stod opp igjen. Herren hjelper oss til å svare på disse spørsmålene. På denne måten hjelper Herren meg slik at flere og flere mennesker ledes til Ham.
Det aller viktigste er at evangeliet vinner terreng, ekspanderer og bringer resultater. Folk gir respons på Herrens løfter. Vi er glad for å se at mange mottar tilgivelse og erfarer Jesu Kristi fred i hjertene.
Jesus berører folks liv til helbredelse fra sykdommer og dårlige vaner. Deretter blir de levende vitnesbyrd for Jesus overfor andre mennesker i sine landsbyer, avslutter Kusur.

De som støtter en nasjonal misjonær delvis eller helt, får sine egne rapporter fra misjonærens virke hjem i posten. Dersom du ønsker å gi en engangsgave eller støtte en innfødt misjonær kan du klikke her: ” Gi en gave” (Valg 3 under menyen gi en gave). 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter