Rune Edvardsen hedret med sang og lovord

I anledning Rune Edvardsens 50. års dag den 29. juli feiret familie, venner, predikankolleger og Troens Bevis ansatte misjonslederen i Sarons Dal med sanger, hedersord og beste ønsker for årene fremover. Da Sommerstevnet i Sarons Dal var slutt, benyttet familien til Rune Edvardsen anledningen til å invitere venner, predikantkolleger og Troens Bevis ansatte til en festkveld for å feire Rune Edvardsens 50. års dag, der Egil Svartdahl fikk æren av å være konferansier.

I løpet av kvelden fikk gjestene et spennende innblikk i Runes liv og hva han har betydd for andre. Først ute med en hilsen var Sølvi Edvardsen som Rune har vært gift med i 29 år, og som han har tre barn sammen med. Med humor og latter fortalte hun fra den første tiden da hun traff Rune mens hun var elev ved bibelskolen i Sarons Dal, og fra historien deres opp igjennom årene. Og ikke minst hvordan hun beundrer Rune for hvordan han har stått på for Jesus.

– Også vil jeg avslutte med å svare på det berømmelige spørsmålet om hvem jeg ville velge å være sammen med om jeg ble skipbrudden på en øde øy. Det ville fremdeles være Rune, men på betingelse av at øya ikke hadde mobildekning, lo hun. 

Da Svartdahl spurte henne om det er annerledes å være gift med Rune etter at han tok over arbeidet etter sin far, Aril Edvardsen, svarte hun at den største forskjellen er nok at han er alltid på jobb, og at hun nå ser frem til å reise mere sammen men han i tiden fremover.

Gjennom kvelden ble Runes live både minnet og hedret gjennom flere flotte sanger som familien hadde skrevet for anledningen.
En hyggelig overraskelse var en videohilsen fra Erik Solheim. Den tidligere miljø- og utviklingsministeren var en spesielt god venn av Aril Edvardsen de siste årene som han levde. Denne videohilsenen ble også spilt under kveldsmøtet den siste lørdagen under Sommerstevnet i Sarons Dal.

Blant de mange som tok ordet utover kvelden var ordfører Odd Omland og soknepresten i bygda, Leiv Gunnar Skiftun.
– Du er en av våre beste ambassadører. Du er ikke redd for å gå nye veier, sa Omland, mens Skiftun trakk frem at etter å ha sett Troens Bevis og Rune på nært hold i flere år, kunne han trygt si at Rune bygger “Guds rike og ikke sitt eget rike”.

“I kveld har vi hørt at det går faktisk an å bli profet i egen bygd, vi har hørt et vitnesbyrd om et ekte og troverdig menneske.” Slik avsluttet Egil Svartdahl den offisielle delen av kvelden før han gav det siste ordet til bursdagsbarnet.

Rune takket for en flott kveld, for vennskap og alle de gode ordene med å dele litt av sine egne tanker rundt det å bli 50 år:

– Det er godt å bli 50 år. Når en er yngre måler en seg gjerne mot folk som er flinkere, men nå føler jeg at jeg kan være meg selv, nå føler jeg at jeg er så god som jeg blir og jeg føler meg klar for hva som helst i årene fremover, takket Rune.

Se Erik Solheim sin bursdagshilsen til Rune Edvardsen.

{vimeo}47553235{/vimeo} 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter