Plantet tre menigheter i Tibet

Et kinesisk ektepar som får støtte som nasjonale misjonærer har i løpet av to år plantet tre menigheter i Tibet.

 

I dag opplever de kristne i Kina større frihet selv om styresmaktene prøver å styre den offisielle Tre Selv menigheten. De prøver også å stoppe husmenighetene som representerer undergrunnskirken.

Men vitnesbyrd fra husmenighetene vitner om at Gud gjør under i Kina. Som Troens Bevis sin kontaktmann sier: ”Alt som det står om i Apostlenes gjerninger skjer i Kina i dag.  Lamme går, syke blir helbredet, døde blir vekket opp. Til og med fengselsportene åpnes på underfull vis.”
Antall kristne i Kina kan nå være oppe i så mange som 130 millioner.  

Vanskelig
Troens Bevis støtter 61 nasjonale misjonærer i Kina. De fleste av disse virker i det vestlige Kina blant minoritetsgrupper. Det finnes over 400 minoritetsgrupper i landet, men de kinesiske myndighetene anerkjenner kun 56 av dem. Derfor er det blant annet forbudt å oversette bibelen til andre språk enn til disse 56.  Tibet er et av de vanskeligste områdene for våre kinesiske misjonærer å virke i da de opplever fiendtlighet på grunn av Tibets relasjon med Kinas myndigheter.

Zhu og Joy
Det nasjonale misjonærekteparet Zhu og han kone Joy ble sendt til Tibet i 2008.  De har opplevd mye motgang, men har allikevel klart å plante tre menigheter der 10 av de nye troende er Tibetanere, noe de er meget stolte av. To av disse tibetanerne går på disippeltreningskurs og forbereder sin egen tjeneste. Her forteller Joy og hennes mann hvordan det var å komme til Tibet:

”I juli 2008 reiste min mann og jeg fra hjembyen vår for å forkynne Guds Ord til minoritetsgrupper i Kina. Og når sant skal sies likte jeg virkelig ikke plassen vi kom til. Det var varmt og lite vegetasjon. Jeg var ikke vant til denne varmen og det gjorde meg utslitt, men uansett hva utfordringene var, visste jeg at min mann og jeg var i Guds vilje.

-Nå har jeg tro for at Gud vil lede oss hvert steg fra Tibet til India. Dette er både min visjon og min byrde.

Og  Zhu legger til:

-Alle nye steder har betydd nye utfordringer. Uansett hvor farlig det er å bo og arbeide i Tibet, sier jeg alltid til meg selv, «Vær sterk og modig Zhu. Adlyd Guds bud og mediter på hans ord dag og natt. Jeg har ikke gitt opp, og jeg vet at Gud vil være med meg uansett hvor jeg går.”

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter