Åpner hjem for misbrukte jenter

Over 50 seksuelt misbrukte jenter i alderen 2-15 år har fått flytte inn i et hjem drevet av Karis Misjon i Goma, Kongo. Alle jentene er offer for krigshandlinger og flere ble holdt i fangenskap og ble misbrukt på det verste av soldater.

 Det er daglig leder for Troens Bevis, Rune Edvardsen, som står i bresjen for dette prosjektet som drives av Karis Misjon, en gren av Troens Bevis Verdens Evangelisering.

– Her møtte jeg 25 jenter fra Masisi som har vært utsatt for de verst tenkelige opplevelser et barn kan gjennomgå. Alle er mellom 2 og 15 år og seksuelt misbrukt på det verste. De klarte å komme seg bort fra soldatene som holdt dem fanget, andre bor i nærheten av disse krigshandlingene, forteller Rune Edvardsen.

Dina jentesenter har fått sitt navn etter 2 år gamle Dina som ble voldtatt av soldater mens moren så på. Under siste besøk i Goma fikk Rune Edvardsen møte både moren og Dina.

– Dere skulle ha sett de øynene på nært hold. Jesus spurte: Hva har dere gjort mot en av mine minste? Vi kan be og løfte hendene i tusen år, men det kommer ikke opp imot å hjelpe en av Jesu minste. Han kalte oss til kjærlighetens tjeneste, påpeker Rune Edvardsen.

Hensikten med Dina-senteret er å hjelpe jentene til å få en ny start i livet. Det blir drevet som et barnehjem, og jentene får skoleundervisning, medisinsk tilsyn og ikke minst trygghet. I de tilfellene det er mulig får jentene støtte og hjelp til å vende tilbake til sine egne familier. Senteret blir i dag drevet av 12 fulltidsansatte. -Mrs. Muluri og de 11 andre damene på Dina-senteret er noen av de tøffeste og modigste mennesker jeg har møtt. Slike må en bare støtte. De går ut i krigsområdene og får fatt i barna som trenger hjelp. Vi skulle hatt 100 sentre i Kongo slik som Dina-senteret. Det er misjon på høyt plan. Aldri har jeg sett mer effektive evangelister og omsorgsarbeidere. Vårt arbeide vokser som aldri før, forteller Rune Edvardsen.

Karis Misjon har allerede ett vellykket prosjekt i samme byen. Etter vulkanutbruddet i 2002 da 40% av Goma ble ødelagt, søkte en flokk med hjemløse gutter tilflukt på Troens Bevis sitt brevskolekontor. Betsaida-senteret ble dermed opprettet hvor det nå bor mellom 20 og 30 gutter som får en god utdannelse og godt tilsyn. Flere er allerede lykkelig gjenforent med familie, og gir dermed rom for nye hjemløse gutter. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter