Voodoo-tilbedere tar imot Jesus

Flere Voodoo-tilbedere og heksedoktorer er nå kommet til tro etter å ha møtt en ”sterkere kraft” i evangeliet, ifølge ferske rapporter fra Benin. Voodoo-tilbedere har i flere hundre år vært kjent for trolldomskunster, menneskeofring og kannibalisme, og ikke minst, å utøve makt gjennom frykt. Troens Bevis støtter 11 lokale misjonærer i dette landet, hvor over halvparten av befolkningen i forskjellig grad praktiserer Voodoo, en kultur som er utbredt i Afrika, de karibiske øyer og sør i USA hvor slavene engang tok med seg og innførte denne praksisen.

 

– Jeg var langt inni Voodoo-kulturen og hadde makt til å ødelegge familier, jeg kunne bevege meg med vinden (gå ut av kroppen), og bevege meg over lange avstander. En dag ble min kone alvorlig syk. Jeg hadde kraft i meg, men ikke nok til å hjelpe henne. Dermed oppsøkte jeg andre Voodoo-prester for å få hjelp fra dem, men ingen kunne hjelpe min kone.

 

En dag oppsøkte jeg en Voodoo-prest som jeg visste hadde veldig sterke krefter. Mannen sa at når jeg fikk den samme kraften som han, ville min kone bli frisk, men ingenting skjedde. Dermed gikk jeg til misjonæren Houngbo Comlan for å få hjelp fra ham. Jeg visste at også han hadde kraft. Da jeg møtte ham spurte jeg om hemmeligheten til hans kraft. Det er Jesus Kristus, svarte misjonæren. Han sa: Du må overgi ditt liv fullstendig til Jesus Kristus, og brenne opp trolldomssakene dine. Etter det vil Gud forvandle ditt liv.

 

Jeg gikk hjem og ødela alt hva jeg hadde av trolldomsmateriale, og overgav deretter mitt liv til Jesus Kristus. Siden vi var tre heksedoktere som holdt sammen, overgav vi oss alle tre til Jesus samtidig.

Mannen som fortalte denne historien går nå i forsamlingen til Troen Bevis’ misjonær Houngbo Comland. Denne forsamlingen har nå 65 medlemmer.

 

En annen kvinne i menigheten til Troens Bevis’ misjonær Housegbe Dorothe forteller hvordan hun ble helbredet for vond rygg:

 

– Jeg hadde vært syk lenge, hadde vonde bein som verket hele tiden. På grunn av dette kunne jeg ikke gå uten hjelp, og nesten ikke bevege meg i det hele tatt.

 

Jeg oppsøkte en Voodoo-prest for å få hans hjelp til helbredelse. Mannen kunne ikke hjelpe meg. Jeg ble bare mer og mer syk, og etter hvert liggende. I tillegg til smertene i beina, hadde jeg fryktelig vondt i ryggen.

 

Etter hvert gav jeg opp alt håp om noensinne å bli frisk. Jeg begynte isteden å tenke på min død, og hvordan min begravelse skulle være. Jeg hadde brukt alle mine penger på leting etter helbredelse, men ingenting hjalp.

 

I denne ytterste nød oppsøkte jeg misjonær Housegbe Dorothe. Inntil denne tid hadde jeg ikke villet ha noe med evangeliet å gjøre. Men grunnet den fortvilte situasjonen jeg befant meg i, begav jeg meg av sted og misjonæren bad for meg.

 

Etter forbønnen ble jeg frisk i mine bein og vonde rygg. Før kunne jeg ikke arbeide, men nå kan jeg både arbeide med kroppen, og løpe med beina. Jeg ble mirakuløst helbredet. Som følge av dette overgav jeg mitt liv til han som helbredet meg; Jesus Kristus.

 

Disse misjonærene i Benin, i likhet med alle andre Troens Bevis-misjonærer, får fast støtte fra norske givere som selv får velge hvem de vil sponse. Støttepartnerne får bilde og jevnlige rapporter om deres ”stedfortreder” på misjonsmarka. Målet er at den innfødte misjonæren etter hvert høster fruktene av sitt eget arbeide og blir selvunderholdt. Dette har vært et svært vellykket prosjekt, og inntil nå har over 12 000 fått denne støtten som senere har lykkes i å bli selvunderholdt.

 

For mer informasjon kan du kontakte [email protected] – eller ring 38 35 75 00.

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter