Guds time for Sudan

– Jeg tror at dette er Guds time for Sudan, som i Bibelen kalles Kusj, sier Rune Edvardsen. Han er nylig kommet tilbake fra Sudan der han la siste hånd på forberedelsene til den store kampanjen i Khartoum nå i februar.

Han er ikke i tvil om at aksjonen har potensiale til å berøre hele nasjonen, men dette blir dyrere enn planlagt, og vi må straks ha inn 1,2 millioner kroner, forteller han.

– Det å kunne holde denne aksjonen i Sudan, er bare et stort mirakel, forteller Rune, og vi har nødvendigvis måttet gjøre flere forberedelsesturer til Sudan for å få alle tillatelser hos myndighetene, ordne med lokaliteter, og organisere komiteene. Alt koster penger – men så kommer også dette opplegget til å berøre hele nasjonen, i et av Afrikas mest lidende land. ”Aksjon Sudan 2005” som Aril Edvardsen holder i krigsherjede Sudan nå i februar, strekker Troens Bevis’ finanser til det ytterste, ifølge Edvardsen.

Massemøter på stadion som er Sudans ”hjerte”
– Da jeg var i Sudan nylig, skjedde det fantastiske at Sudans største islamske bevegelse, Ansar (Etterfølgerne), som ble startet av Sudans berømte Mahdi, Muhammed Ahmed Al Mahdi i 1890-årene, og som i dag ledes av hans barnebarn, Dr. Sadiq Al Mahdi, har gitt oss Muhammed Ahmed Al Madhi Stadion i Khartoum, til våre evangeliske massemøter. Dette er helt spesielt, sier Rune, fordi Sudans Mahdis grav finnes på dette området. Dette kunne ikke ha skjedd uten møtet som min far i fjor hadde med Ansarbevegelsens leder, Dr. Sadiq Al Mahdi – to ganger Sudans statsminister. Men etter å ha gått gjennom planene med sikkerhetssjefen ble arrangementet flyttet til en stor fotballstadion, Merreich Sport Club Stadion, og påførte 50 000$ i merutgifter for å nå massene vi håper skal komme på møtene.

Så vi måtte bruke kr. 300 000 til å bygge ut vårt høytaleranlegg. Å frakte dette anlegget med fly frem og tilbake til Afrika koster også titusener av kroner, konstaterer Rune.

En tre-delt aksjon
Aril Edvardsens ”Aksjon Sudan 2005” består av 3 deler:

1. De evangeliske massemøtene på Merreich Sport Club Stadion, med store utgifter til alle planleggingskomiteene, oppfølgingskomiteene og annonsering. 200 busser har også blitt leid til å frakte folk til møtene, og til bruk for predikantseminaret fra møtested, matsted og losji.

2. Predikantseminar for ca. 1000 nasjonale vitner fra alle kirkesamfunn, som kommer fra hele Sudan. Disse må få reise, mat og opphold fra Troens Bevis for å klare å delta. Evangelist Bjørnar Heimstad vil hjelpe Aril med undervisningen – også med tanke på at Bjørnar skal komme tilbake til Sudan med kampanjer for fremtiden.

3. Freds- og harmonikonferanse i Khartoum, hvor flere hundre politiske og religiøse ledere vil delta. Denne konferansen vil også koste penger for mat og lokaliteter. Men når vi har sett hva Arils møter har gjort for fred i Øst-Kongo og Burundi (link: ”Opprørsleder tok mot Jesus etter kampanje” publisert 01.01.05) så kan denne fredskonferansen gi et lite håp om fred, både i Sør-Sudan og i Darfur, sier Rune.

Guds time for Sudan
I tillegg til disse 3 opplegg for ”Aksjon Sudan 2005”, kommer også trykking av minst 100 000 brevkurs til oppfølging av frelsessøkende.
Rune forteller at brevkurset ”New Life” i Khartoum allerede har fått 400 nye ”elever” før starten.
– Jeg tror at dette er Guds time for Sudan, som i Bibelen kalles Kusj, sier Rune Edvardsen. Bibelordet fra Salme 68:32 skal oppfylles i disse siste dager: ”SUDAN (KUSJ) SKAL I HAST UTREKKE SINE HENDER TIL GUD”.

Ønsker du å gi et bidrag til aksjonen i Sudan, kan du ”Gi en gave». Se valg 4. KAMPANJER under GI EN GAVE på web-shop. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter