Aril Edvardsen møtte Burundis president

Bujumbura, Burundi 31. oktober 2005

 

Landet Burundi har en av de blodigste historier i Afrika. Over 300 000 har blitt drept og ca. 1.2 millioner flyktet fra sine hjem. Til tross for fredsforhandlinger ledet av Nelson Mandela og andre afrikanske ledere, nektet den store opprørsleder Pierre Nkurunziza som ledet den største opprørsbevegelsen å slutte fred.

Men da opprørslederen Pierre Nkurunziza hørte evangelisten Aril Edvardsen forkynne evangeliet om frelse og fred påsken 2003, der han lå skjult i buskene bak Bujumburas stadion, førte dette til at opprørslederen ble ”en gjenfødt frelst kristen”, rapporterte verdenspressen, inkludert både BBC og CNN.

Pierre Nkurunziza la ned våpnene og stod fram på Burundis TV og radio og fortalte om sin åndelige forvandling, og bad nasjonen om tilgivelse.  Opprørsbevegelsen CNDD-FDD (Demokratiets forsvarsstyrke) ble da omdannet til et demokratisk politisk parti, og den store opprørshæren ble etter hvert opptatt i Burundis hær.

Etter de første demokratiske valg, kommunevalg og valg på nasjonalforsamling i 2005, ble Pierre Nkurunziza valgt til Burundis president, og innsatt 26. august i år.

I går møtte Aril Edvardsen president Pierre Nkurunziza og presidenten for Burundis nasjonalforsamling i to separate møter, hvor de begge bad om hjelp til å gjenreise Burundi, først åndelig og moralsk, men også humanitært og materielt.

President Pierre Nkurunziza, som er kjent med Norges store satsning på u-hjelp og nødhjelp, bad Aril Edvardsen om å være et bindeledd mellom ham og statsminister Jens Stoltenberg og utviklingsminister Erik Solheim. Det meldes nå fra FN-hold at repatrieringen av Burundis store flyktningskarer har stanset opp fordi FN mangler penger.

Bilde i trykkekvalitet! 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter