Forlot store rikdommer i Saudi Arabia for troen

Miracle kanalen har i ett år hatt kontakt med en mann fra Saudi Arabia. Fra å være søkende ble han en Jesus troende og måtte flykte i all hast til Sudan. Men han angrer ikke.

 

-Jeg har levd mitt liv som en søkende mann som har lett etter sannheten. Etter å ha lett i flere år fant jeg endelig Guds frelse, men det var ikke lett da jeg bodde i Saudi Arabia.

Dette skriver en saudiaraber som Miracle kanalen har hatt jevnlig kontakt med i over ett år. Fra å være søkende har han nå blitt en ivrig Jesus troende.

-Det øyeblikket jeg tok imot Jesus som min frelser er blitt veldig viktig for meg, det skjedde for ett år siden. Jeg bodde som sagt i Saudi Arabia der man ikke får diskutere religion på noe vis, og det er ikke en hemmelighet at det får alvorlige konsekvenser om man forlater den nasjonale religionen.

I denne perioden utviklet han et nært vennskap til veilederen ved Miracle kanalens oppfølgingskontor.

-I begynnelsen var det slik at Gud åpnet en dør for meg gjennom Miracle kanalen der jeg begynte å lese brevkurset Det Nye Liv. Gud ville også at jeg skulle bli kjent med mannen som jobber på Miracle kanalen. Jeg sendte en e-post til mannen og nå er vi som brødre gjennom Jesus kjærlighet. I dag prater vi, leser bibelen og ber sammen via MSN.

Selv om han visste at det kunne få store konsekvenser, var lengselen etter den sanne kunnskapen om Gud større enn frykten for hva som kunne skje med ham.

-Jeg fortsatte med brevkurset som har hjulpet meg mye i livet. Jeg begynte å kjenne en forandring til det bedre. Men problemene økte ved at mennesker fikk kjennskap til at jeg var blitt en kristen.

Jeg var veldig rik, men jeg forlot alt da jeg måtte rømme til Sudan. Da jeg kom til Sudan var jeg fremdeles redd fordi jeg ikke kjente noen kristne og visste at det var ikke lett her heller med en kristen tro.

I Sudan fikk han for første gang kontakt med andre Jesus troende:

-Gjennom alt dette hadde jeg kontakt med mannen på Miracle kanalen. Han oppmuntret meg og sa at jeg ikke skulle være redd og at han skulle hjelpe meg i Sudan. En dag ringte han og sa at det fantes en gruppe Jesus-troende mennesker fra Khartoum som ville treffe meg. En av de Jesus-troende kontaktet meg og jeg begynte å omgå denne gruppen og gå på møter og leve ut min egen tro på Kristus. I begynnelsen trodde jeg nesten at jeg bare hadde en god drøm for jeg kunne ikke skjønne at Gud kunne være så god mot meg!

-Det er fremdeles ikke lett å forkynne om Jesus i Sudan, men det er lettere enn i Saudi Arabia. Jeg har lyst til å fortelle alle jeg møter om Jesus. Jeg takker for støtten jeg har fått og at dere har vist meg veien til Jesus, sier han til Miracle kanalen.

Han er for øvrig gift og kona ble med på flukten til Sudan. De har ikke barn. Nå er kona søkende og studerer evangeliet sammen med andre Jesus troende.

 

Miracle kanalen sender 12 timer satellitt TV hver dag på arabisk. Programmene er variert og har opparbeidet seg en stor seerkrets.

I 2005 ble kanalen kontaktet over 28 000 ganger av seere som ønsket å vite mer om Jesus. Mange av dem er i samme situasjon som denne mannen som var bosatt i Saudi Arabia, de bor på steder der det er vanskelig, ofte nesten umulig, å få tilgang til informasjon om evangeliet. I Saudi Arabia har myndighetene også sensurert mye av informasjonen på Internett.

Miracle kanalen blir kun drevet av frivillige gaver.

Ønsker du å støtte kanalen med en gave kan du klikke her.

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter