Mindre gaveinntekter i 2005

Troens Bevis opplevde en gavesvikt på 3 millioner kroner i 2005. -Dette er et paradoks, for misjonen har aldri hatt så store resultater før, sier Rune Edvardsen.

I 2005 opplevde Troens Bevis en gavesvikt på 3 millioner kroner.

– Dette gjorde at vi fikk et likviditetsproblem og at vi nå må hente inn 3 millioner kroner ekstra, forteller Rune Edvardsen, daglig leder for Troens Bevis.

Paradoksalt har Troens Bevis aldri sett så store resultater på misjonsfronten som i 2005. Aril Edvardsens kampanje i Sudan resulterte i tusenvis av frelsessøkende, brevskolekurset Det nye liv har i øyeblikket 900.000 aktive elever, satellittkanalen hadde rekordstor respons på over 28.000 frelsessøkende arabere, og Rune Edvardsen opplever at flere titusener av ungdommer tar imot Jesus på hans konsertkampanjer i Den tredje verden.

– Det betyr jo at 2005 har vært et stort paradoks, sier Rune. – Vi gjorde det bra og fikk mer respons enn noen gang før på evangeliet. Men på den andre siden opplevde vi at gaveinntektene gikk ned med 3 millioner kroner. Det har ført til at vi har tatt et likviditetslån nå i begynnelsen av året så vi ikke skal ligge på etterskudd, og det betyr igjen at vi er nødt til å hente inn igjen de 3 millionene, forklarer han.

Han håper at Troens Bevis sine partnere vil ta alvoret i situasjonen til hjertet og hjelpe til med å verve nye partnere.

– Vi kaller på støttepartnerne våre til å stå sammen med oss i bønn nå. Vi er også avhengig av praktisk hjelp til å verve nye partnere. Vi håper at de som allerede støtter oss vil bruke sin bekjentskapskrets til også å tenne andre i glød for misjonen.

Noe av følgene av gavesvikten er at utbetalingene til mange av de 700 nasjonale misjonærene Troens Bevis støtter kom en del på etterskudd før årsskiftet. Flere av brevskolekontorene får heller ikke trykt opp nye kurs, selv om etterspørselen fra frelsessøkende er stor.

Satellittkanalen har også store regninger som nå må bli betalt. Når kanalen går over til å sende 24 timer i døgnet i april blir det i tillegg et økonomisk steg i tro.

– Den arabiske verden er mer åpen enn noen gang for evangeliet, forteller daglig leder av kanalen, Barty Shokralla.

– Ved å sende 24 timer i døgnet forventer vi ennå mer frukt. Men det er viktig å gripe muligheten nå mens vi har den, man vet aldri hvor lenge denne døren vil være åpen.

Til sammen trenger Troens Bevis å få inn ca. 40 millioner kroner i 2006.

Dersom du ønsker informasjon om hvordan du blir en støttepartner eller vervepakker for andre, kan du kontakte sentralbordet i Sarons Dal på 38 35 75 00.

Ønsker du å gi en gave til misjonen kan du klikke her. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter