Et fullpakket misjonsår på bibelskolen

Ved å kombinere misjonsreiser til fjerntliggende strøk, besøk i menigheter blant Norges fjell og daler, solid bibelundervisning og møte med forskjellige tjenester, får elevene ved Troens Bevis Bibel og Misjons Institutt et år de neppe vil glemme.

Den nye skolebrosjyren til Troens Bevis’ misjonskole, som i disse dagene sendes ut, inviterer til et spennende og unikt år. Skolens rektor, Svein Trælandshei, håper at skolen vil gi elevene en ny forståelse av både misjon og kristen tjeneste.

Som kickoff starter skoleåret med ”bli kjent tur” til Israel, Palestina og Jordan.

– Denne turen vil levendegjøre hele skoleåret, mener Trælandshei.

– Her får elevene møte hele verden i miniatyr. Folkeslag lever side om side og vi vil treffe både jøder, palestinere og Jesustroende fra alle leire. Elevene får et møte med ulike religioner, de ser konfliktområdet på nært hold og vil få et grunnlag å bygge undervisningen på i løpet av året.

Turen er allerede inkludert i skoleåret som tilsier at eleven får mye for skolepengene. De øvrige misjonsturene har elevene anledning til å samle inn penger til på møter og aktiviteter i løpet av skoleåret.

– De elevene som tar litt initiativ kan få inn det de trenger til den andre store utenlandsturen på slutten av året. Dette gjør oss til en billig skole, og elevene får mye for pengene, forteller Helge Flatløy, som er lærer ved skolen og ansvarlig for elevenes praksisturer.

En verden av muligheter
Flatøy, som allerede har rukket å være ute som misjonær i Sør-Amerika tross ung alder, forklarer at skolen ikke er en ”predikantfabrikk.”

– Vi er ikke en predikantfabrikk, vi produserer ikke en spesiell tjeneste, men hjelper den enkelte ut i den tjenesten de har. Mange tror at det bare finnes fire tjenester i Guds rike; nemlig pastor, evangelist, ungdomsarbeider eller misjonær. Vår styrke er at elevene får massevis av erfaring. De går på fengselsbesøk, eldrehjem, de er sammen med psykisk utviklingshemmede, de er med på barnearbeide.

En av gjestelærerne våre er musiker og plateprodusent. Han viste elevene noen enkle knep og nå har de fleste klart å skrive sin egen sang! De fikk også lære noen grep på gitar og keyboard, og nå har mange begynt å spille litt. En annen gjestelærer introduserte dem for presentasjonsprogrammet ”power point”. Mange av disse tingene er med på å åpne opp en hel verden av muligheter som de kan bruke til å utvikle sin egen tjeneste.

En vinn-vinn situasjon
Misjonsskolen er også en stor ressurs for menigheter rundt om i Norges land. På samme tid som elevene får erfaring ved å ha praksis i menigheter, opplever menighetene at elevene kan være en stor ressurs i menighetsarbeidet.

– Snart har vi elever utplassert i alle fylkene i Norge. Hvis det er menigheter som vil ha besøk må de bare kontakte oss, legger Helge til.

Eneste tverrkirkelige misjonsskole
Misjonsskolen i Sarons Dal er den eneste tverrkirkelige av sitt slag i Norge. Dette viser seg både gjennom elevenes bakgrunn og lærerstaben. Gjestelærere i aktiv tjeneste fra et stort spekter av kirkesamfunnene er også faste innslag i løpet av året.

– Vi ønsker å presentere en bredde av kristenlivet. Elevene kommer fra, og reiser til alt fra bedehus til frikirker, sier Trælandshei. – Vi vil legge ned i dem en grunnleggende respekt for alt Guds folk som vi håper vil følge dem resten av livet.

Neste års store misjonstur i mai går til Tanzania, der elevene skal holde kampanjer med den danske misjonæren Egon Falk i fire uker.

– Elevene har anledning til å gå tre år på skolen, og det store antallet som velger å gå videre beviser jo at de trives, legger Trælandshei til.

For å lese mer om skolen, klikk her! 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter