Fredskonferanse i Senegal bygger broer

Mandag 27. mars arrangerte Troens Bevis en freds- og dialogkonferanse for 60 toppledere på Dakars Universitet i Senegal.

Mandag 27. mars arrangerte Troens Bevis en freds- og dialogkonferanse med lunsj for  60 toppledere på Hotell Le Meridien, og deretter fredskonferanse på Dakars Universitet med 375 deltagere.

– Mange av Senegals intelligensia var tilstede, både professorer og religiøse ledere. Vi var alle enige om at i en verden full av krig, terrorisme og fanatisk fundamentalisme, hvorr flere og flere får atomvåpen, må vi alle arbeide for fred og vennskap mellom muslimer og kristne, og mellom nasjonene. Bare da kan vi unngå en katastrofe som kan utrydde store deler av verden, forteller Aril Edvardsen.

Ambassadør El Hadj Moustapha Cisse og lederne som deltok på fredskonferansen inviterte Edvardsen tilbake til Senegal for en ny fredsrunde. De håper at Senegal kan være en bro som kan dempe muslimske ekstremister og terrorister i Midtøsten, og en bro mellom det muslimske Afrika nord for Sahara, og det svarte Afrika sør for Sahara. Likeså at Senegal kan være en bro mellom USA og den muslimske verden.

– Akkurat en slik bro har vært mitt mål med fredskonferansen vi investerte i her i Senegal. For det kostet Troens Bevis store penger å arrangere både vennskapskorstoget, predikantseminaret, fredskonferansen og planleggingsarbeidet, men resultatene uteble ikke, mener Edvardsen.

– En interessant parentes til fredskonferansen var flere kvinner som satt på første benk i universitetets aula. De hadde blitt helbredet under våre møter på stadion, og to av dem som var vanføre og bevegelseshemmet hadde løpt omkring på plattformen under stor jubel. Nå ble de et vitnesbyrd for alle lederne om Jesu mirakuløse kraft.

Du kan lese alt om Fredskonferansen og kampanjen i Senegal i Troens Bevis mai-utgaven. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter