3 misjonsjenter på Nordkalotten

3 misjonsjenter fra misjonsskolen i Sarons Dal har tilbrakt høsten på Nordkalotten. De har vært på låvefest, besøkt gamlehjem og hatt ungdom i seksualundervisning. En av overraskelsene var hvor lett det var å skifte dekk når nøden først var ute.

To av jentene, Aina Sandal og May Britt Almedal, har vært på en 7 ukers evangelisttur til Finland, Finnmark, Troms og Trøndelag. De besøkte også Silje Olsen som er 3. års elev med TB sin misjonsskole og har flere måneders praksis i Honningsvåg.

-Finmark var helt fantasisk, sier alle tre. –Det er spennende å oppleve denne delen av Norge.

–Men det går ikke isbjørner i gatene, sier sørlendingen Aina litt betuttet, og legger til at selv om det er relativt få og langt mellom folkene i Finmark kommer de også desto nærmere dem som bor der.

Aina forteller at en av de største overraskelsene var hvor lett det var å skifte dekk når nøden først tilkrevde det. De har tilbakelagt hundrevis av kilometer i bilen og er blitt betatt av både reinsdyr og nordlys i landets nordligste halvdel.

Fine ungdomsklubber
Blant de beste opplevelsene på turen så langt står besøkene på ungdomsklubbene øverst på lista.

-Kafeen i Alta, her fikk vi tid til å bli kjent med ungdommene og ble da også bedre kjent med lokale ikke-kristne ungdommer. Jeg følte at miljøet i Alta var annerledes enn andre steder vi har vært i Finnmark, forteller May Britt.

Aina gir et ekstra pluss til ungdomsklubben i Vardø.

–De satte av tid til at vi kunne si akkurat hva vi ville.

Begge to er enige om at noe av det beste har vært å få ta med lokale ungdommer, som de først har undervist på evangeliesenteret i Karasjok, ut i feltet der ungdommen får prøve det de har lært.

Taklet utfordringer på strak arm

Innvidd i misjonens hverdag har jentene taklet mange utfordringer på strak arm. De har vitnet på låvefest og loppemarket, besøkt gamlehjem, hatt barnemøter, seksualundervisning på skolebesøk, som var en stor utfordring bedyrer de begge, konfirmantundervisning og andakter på kort notis – mens de underveis har fått testet sin egen tro.

I Kemi i Finland hadde May Britt øyeblikk der hun følte seg ganske forlatt av både Gud og mennesker. De kjørte mot Ivalo i tett tåke med 3 meters sikt foran bilen. I tillegg fant de ikke noe sted å overnatte.

-Da ble jeg litt sur på Gud og bad om at tåka måtte forsvinne, erkjenner May Britt.

Ifølge jentene forsvant tåken med en gang, og de ble overbevist om at Gud var med dem allikevel. Men tåka kom snikende tilbake og fordi sikten ble så dårlig måtte de tilslutt bare stoppe og overnatte i bilen langs veien.

Kanskje den største leksjonen underveis var til dem selv – en misjonær vil aldri klare seg uten en god porsjon mot, utholdenhet og eventyrlyst.

Misjonskolen til Troens Bevis er felleskirkelig, og elevene ble godt mottatt i både statskirker og fri menigheter nordpå.

Samtidig som elevene får verdifull praksis får menighetene utbytte av elevenes innsats. Dette er et gjensidig forhold helt i tråd med misjonsskolens ledelse som gjerne ser at ennå flere menigheter får besøk av misjonselevene.

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter