3 000 på hemmelig misjonskonferanse i Russland

3 000 nasjonale misjonærer og russiske pastorer møttes på en hemmelig misjonskonferanse i skogen utenfor Bryansk i Russland.

 

I høst ble det holdt en hemmelig misjonskonferanse i de dype skogene utenfor Bryansk helt vest i Russland. Ifølge Denis Kuzmenko, Troens Bevis sin misjonær som virker i Kaukasus og Sentral-Asia, samlet det seg over 3 000 misjonærer, pastorer og andre kristne fulltidsarbeidere på en hemmelig misjonskonferanse som Troens Bevis var ko-sponsor for.

– I skogen nær Bryansk delte misjonærene sine opplevelser på godt og vondt med hverandre, forteller Denis.

– De ble kjent med og oppmuntret hverandre, delte Guds Ord, sov og spiste sammen i små telt og hadde møter i et stort telt som var satt opp. Her fikk de også kjøpe kristen litteratur og media, og de fikk tilgang til informasjon om bibelskoler, forteller han.

Vanskelig for de kristne
Denis forklarer at det blir stadig vanskeligere for ikke-ortodokse kristne i Russland. – I øyeblikket er det frie rom for ikke-ortodokse religiøse grupper i Russland begrenset til private hus. Nesten alle aktiviteter, inkludert evangelisering, veldedighet og utdannelsesprogrammer møter motstand og blir ofte forbudt. Men på tross av dette er den evangeliske bevegelsen i Russland et faktum selv om den bare kommer inn som nummer fem i størrelse etter de ortodokse, ateistene, kommunistene og muslimene og teller kun 2 % av befolkningen på 145 millioner.

600 vitner i Sentral-Asia
Mange av de tilstedeværende på den hemmelige konferansen var misjonærer som har gått på Evangeliseringsinstituttet til Troens Bevis i Sochi. Inntil nå har over 600 elever gått på skolen, og mange av dem er nå spredt ut over et enormt område der de virker som innfødte misjonærer.

– De tjener i Tartarstan, Dagestan, Tjestjenia, Ingushetia, Aserbaijan, Abkhasia, Uzbekistan, Turkmenistan, Kazakstan og til og med i Afghanistan og Iran, i den muslimske bydelen av den russiske byen Astrakhan og i den buddhistiske republikken Kalmykia, ramser Denis opp.

– De fleste tror at det å være en misjonær er å forlate alle sine eiendeler og jobbe i en bortgjemt landsby eller et annet land. Men på denne konferansen sa vi at alle kristne er en misjonær der de er, og det  tok de til seg og det ble mottoet for hele konferansen, forteller han.

Denis Kuzmenko jobber tett sammen med Biskop Ivan Chekunov som overser alt arbeidet til Troens Bevis i Russland og de autonome replikkene i Kaukasus og Sentral Asia.

Dersom du vil være med å støtte arbeidet til Troens Bevis sine 780 nasjonale misjonærer kan du klikke her: http://www.tbve.no/hovedsiden/troens-bevis-verdens-evangelisering/bli-en-fast-giver.html 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter