Svarer på spørsmål fra muslimer

Første uken i september ble det produsert en ny TV-serie i Sarons Dal for Miracle kanalen. Der oppklarer den tidligere muslimen Ibrahim spørsmål muslimer har om Jesu liv og lære.

 

-Vi fikk faktisk filmet 51 sekvenser, forteller produsent Ronny Tønessen etter en intensiv uke i studio.

Ibrahim Elsayeh, som også tidligere har vært med i programmer på den arabiske satellittkanalen som Troens Bevis driver, laget en serie med 4 minutters innslag der han tok for seg spørsmål som muslimer ofte har om den kristne troen.

-Det var tre hovedkategorier som jeg fokuserte på denne gangen, forklarer Ibrahim.
-Først spørsmål som muslimer gjerne har om det Jesus lærte. Her er det gjerne misforståelser ute og går, og enkle forklaringer kaster ofte nytt lys over det Jesus underviste.

Ibrahim forklarer at den andre kategorien spørsmål handler om tro og liv, hensikten med livet og enkeltmenneskets verdi.
-Dette er spesielt viktig å snakke om fordi mange arabere ikke føler at livet deres har særlig stor verdi når det kommer til stykket.

-Også pratet jeg om forskjellige sider av kjærligheten og spesielt Guds kjærlighet for oss.
Arabere er kjent for å være veldig følelsesmessige og de fokuserer gjerne på kjærlighet som en følelse. Men fordi mange lever i stor fattigdom og under vanskelige familieforhold er det mange som ikke føler noe kjærlighet i livet sitt. Jeg forklarer at kjærlighet er den næringen som vi trenger for å fungere optimalt i livet. I denne serien har jeg spesielt fokusert på hva Guds kjærlighet gjør med oss når vi griper fatt i den, forklarer Ibrahim.

På spørsmål om hvordan han vet hva araberne tenker og hva de lurer på, utbryter han spontant at han er jo selv egypter.

-Jeg møtte Gud i 1975 og det ble en så radikal forandring for meg at jeg tenker hele tiden på hvordan Gud totalt har forandret livet mitt. Alt i fra hvordan jeg møter og ser andre mennesker, hvordan jeg ser på livet og hvordan jeg ser på evigheten.

Denne serien kommer til å gå som små snutter mellom større program. Miracle kanelen sender program 24 timer i døgnet. Det som går over satellitt når en seer gruppe på 300 millioner mennesker i Nord Afrika, Midt Østen og Europa. I tillegg sendes kanelen live over internett og der kommer det inn respons fra seere som følger programmene i land som Australia, Kina, Russland og Nord Amerika.

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter