Dina-barna foreløpig trygge i Kongo

Mens tusenvis av mennesker nå flykter fra Goma i Kongo, kan lederen for Dina Stiftelsens arbeid i byen, Kabutu Biriage fortelle at barna foreløpig har det forholdsvis bra på barnehjemmene i Goma.

 Men situasjonen er veldig vanskelig for de ansatte og barna på de to senterene. Butikkene i byen er enten plyndret eller stengt, og det er derfor vanskelig å få tak i mat til barna. Kabutu forteller videre at det er forholdsvis rolig om dagen, men at det er mye skyting om nettene, og mange mennesker er drept inne i byen. Kabutu og familien bor nå på Dina-senteret sammen med de øvrige ansatte.

I Ruchuru, nord for provinshovedstaden Goma, er situasjonen enda verre. Det er i dette området Dina Stiftelsen i sommer satte igang ett arbeid for å hjelpe flyktninger. – Det er plyndring, voldtekt og drap over alt, forteller lederen for Dina Stiftelsen, Rune Edvardsen. Troens Bevis har over 20 innfødte evangelister og flere kirker i Øst-Kongo, og vi har fremdeles ikke full oversikt over deres situasjon.

General Laurent Nkundas opprørshær omringer nå Goma, og generalen sier han vil innta den strategisk viktige byen ved bredden av Kivu-sjøen innen helgen hvis han ikke får innfridd sine krav. Soldatene hans har i lang tid gått på voldtekts- og drapsraider lenger nordøst i landet, mens folk i Goma har foreløpig vært ganske trygge. Mange av jentene og guttene på Dina Stiftelsen sine barnehjem i byen er allerede offer for hans soldater. Mange av barna har vært vitne til at foreldrene er blitt drept og er selv blitt voldtatt.

– La oss slå ring rundt disse barna og be om at de skal bli bevart fra mer lidelse,oppfordrer Rune Edvardsen. De har opplevd nok lidelse.

Troensbevis.no følger situasjonen i Kongo fortløpende og vil komme med oppdatert informasjon om situasjonen på Dinasenterene. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter