Drømte om en kristen TV-kanal i Egypt

Gihan er TV-produsent og jobber for kvinners og barns rettigheter. Hun er mediamisjonær og lager livsforvandlende program for den arabiske verden.

Av Bente Rognmo Thakre

Gihan har hatt ansvaret for mange programserier som taler sterkt inn i kvinners liv på Troens Bevis Verdens Evangelisering sin arabiske satellittkanal. Hennes største ønske er å fortelle arabiske kvinner at de er verdifulle og skapt i Guds bilde. Dette gir mange av dem styrke til å reise seg og ta grep for å forandre sitt eget liv.

– Noen av dem klarer det, for andre er omstendighetene for vanskelige. Det kan være de ikke får forlate huset og det er lite de kan gjøre. Men i det minste vet de at det som blir gjort og sagt mot dem er galt, og det er med på å gi dem noe av verdigheten tilbake.  Men vi hører fra mange kvinner i en rekke arabiske land som forteller at livet deres er blitt bedre på en rekke områder etter å ha sett på programmene, sier Gihan.

Besøkte Norge
I slutten av september var den egyptiske TV-produsenten i Norge for å ha regien på den første direktesendingen fra Sarons Dal til den arabiske verden. Programmet handlet om barnemishandling, og etter få minutter ble telefonsentralen blokkert av flere hundre seere som ringte fra bl.a. Israel og Kuwait og USA for å slippe til i studio med spørsmål.

– Det var så sterkt at jeg måtte trekke meg tilbake etter sendingen for å gråte en skvett, tilstår Gihan.

En lang vei
Gihan har måtte utvise stor styrke og tålmodighet for å komme dit hun er i dag. Hun har brutt kulturelle mønstre og har banet vei der få eller ingen har gått før henne.

Da hun fullførte utdannelsen sin som TV-produsent i Kairo, hadde hun et stort problem. For å få jobb måtte hun bo i hovedstaden, men familien hennes kom fra en landsby et stykke utenfor storbyen. Som ugift kvinne var det uhørt at hun flyttet bort fra familien for å bo i sin egen leilighet.

– Jeg bestemte meg for å respektere mine foreldres ønske, og flyttet hjem. Men etter ett år kunne min mor se at det var absolutt ingenting for meg å gjøre i landsbyen.
Jeg holdt på å kaste bort hele utdannelsen min. Hun stod opp for meg så jeg fikk flytte inn til Kairo med familiens velsignelse.

Drømte om en kristen kanal
Gihan fikk etter hvert jobb for den statlige Tv-kanalen i Kairo. Etter hvert begynte hun  å drømme om en kristen TV-kanal i Egypt. Men staten hadde fremdeles kringkastingsmonopol, og med den strenge sensuren virket dette helt umulig. Men Gihan ba til Gud og holdt fast ved drømmen sin.

– Jeg jobbet for den statlige kanalen i ni år. Så fikk jeg jobb for et kristent produksjonsselskap der jeg fikk lage program for Torens Bevis sin arabiske satellittkanal, Miracle Channel. Nå jobber jeg på fulltid som mediemisjonær. Troens Bevis har ikke bare gitt oss en kristen kanal i Egypt, men hele den arabiske verden har fått en kristen kanal, det er helt fantastisk. Drømmen min som virket så umulig har blitt en realitet!

Bare Guds nåde
– Nå vet jeg at det er kun Guds nåde og hans kjærlighet for meg som gjør at jeg får jobbe med dette. Jeg er bare tilgjengelig. Det finnes ingenting som er større enn å påvirke andres liv til det bedre! Når jeg møter folk som sier de er blitt hjulpet av programmene vi lager, overgår det alle mine forventninger, sier Tv-produsenten som opplevde at det som var umulig for henne, ikke var umulig for Gud. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter