Vil hjelpe de unge til misjon

Da Helge Flatøy begynte på bibelskolen i Sarons Dal var han ikke interessert i misjon. Etter 4 år i Paraguay tenker han misjon 24 timer i døgnet. Enten han er festivalsjef for JTN, verver misjonspartnere eller jobber i Kongo, er målet alltid menneskers frelse.

– Misjonserfaringen jeg fikk de 4 årene jeg var i Paraguay er utrolig viktig for meg i det jeg driver med i Troens Bevis nå. Det var jo der ute jeg fikk gå sammen med Bengt Axell, en erfaren og dyktig misjonær, som var utrolig visjonær. Sammen med han fikk jeg være med på menighetsplanting, evangelisering i slumområder og fengselsarbeid. Tiden i Paraguay lærte meg veldig mye om å ha tro på Jesus, og viste meg en tro forvandlet liv, som var veldig nær, ekte og virkelig. Dette gjør at jeg nå forventer mye mer av Jesus her hjemme. Jeg har sett at det virker, og Jesus er jo den samme her også.

Da Helge Flatøy kom tilbake fra Paraguay i 2003 fikk han tilbud om å jobbe for Troens Bevis. En av grunnene til at han takket ja var at han så ekte misjonsengasjement med sterk fokus på menneskers frelse.

– Det var og er veldig stort for meg å kunne jobbe og være en del av arbeidet Troens Bevis driver, fordi Aril, Rune og staben her alltid har vært veldig fokuserte på menneskers frelse – ikke bare opplevelser for oss som allerede er kristne. Det har alltid vært i fokus å kunne lede mennesker til et personlig møte med Jesus. TB har også vært fokusert på å evaluere det en driver med, så en ikke blir hengende igjen i gamle ting, men hele tiden strekker seg etter nye områder. Dette gjorde at jeg hadde veldig lyst til å være med i arbeidet til TB.

I dag har Helge ansvaret for ungdomsfestivalen JTN. Han reiser mye rundt og taler i menigheter, på bibelskoler og på forskjellige arrangement i Europa. Han er sterkt engasjert i Dina stiftelsens humanitære arbeid i Kongo der han også holder evangeliske kampanjer. Men i følge han selv er en av hans største utfordringer ikke ute på misjonsmarka, utfordringen er å få nye ungdommer tent for misjon.

– Skulle veldig gjerne ønske at det var mye enklere å få de unge engasjert i dette arbeidet. Ungdom er ofte veldig resultatorienterte, og dermed passer nok arbeidet til TB med alle de forskjellige virkegrenene veldig godt for de unge. Vi skal i sommer prøve å få med oss en del ungdommer på å sende ut 10 nasjonale misjonærer i Indonesia. Der skal vi sende dem ut to og to, til et område som ikke har kristent arbeid fra før. Dermed får vi en veldig god mulighet til å se de faktiske resultatene på det vi er med på.

– Hva gjør du om 30 år?
– Om 30 år?! Dersom ikke Jesus kommer før det, så er jeg fremdeles engasjert i misjon, forhåpentligvis igjennom Troens Bevis, svarer den fargerike misjonsevangelisten i Sarons Dal.

Du kan lese hele intervjuet med Helge Flatøy i Troens Bevis bladet for mai, 2009 side 18. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter