De unge gjør inntog i Sarons Dal

Selv med navn som Nicky Cruz og Egil Svartdahl preges talestolen under Sommerstevnet i Sarons Dal mer enn noen gang av den andre generasjons forkynnere som følger i fedrenes fotspor. Samtidig ventes rundt 800 barn og unge til Planetene i løpet uken.

Den siste uken har campingvogner og dugnadsarbeidere jevnlig strømmet inn i Sarons Dal fra store deler av landet på venting av det felleskirkelige Sommerstevnet.  I år er det Nicky Cruz som taler på åpningsmøtet lørdag kveld den 8. juli, tett etterfulgt av Rune Edvardsen søndag kveld.

Selv med navn som Nicky Cruz og Egil Svartdahl er det den yngre generasjon forkynnere som etter hvert preger talerstolen under Sommerstevnet i Sarons Dal. Blant andre generasjons forkynnere er navn som Andreas Hasseløy, Hans Martin Skagestad, Øystein Gjerme, Thomas Åleskjær, David Andre Østby og ikke minst leder for Troens Bevis Verdens Evangelisering, Rune Edvardsen.

– Hallen er den samme. Benkene er like harde. Men misjonsbrannen er frisk og levende og nye generasjoner kommer både blant besøkende og talere, påpeker Stevnesjef Sten Sørensen.

Han legger til at i år blir det også en spesiell aksjon under Stevnet for å fornye Sarons Dal hallen som har huset tusenvis av besøkende gjennom hallens 40 år.

– Hallen har vært som den er nå med de samme benkene i 40 år, sier Sørensen.

– Da den ble bygget var den veldig fremtidsrettet, og det har vært enormt med mennesker i hallen i løpet av disse årene.

– Men nå er ønsket å gjøre den mer tidsriktig for vår tid og ikke minst at vi kan gi ett flott arbeidsredskap videre til neste generasjon.

Men Stevnesjefen presiserer at oppussingen ikke skal gå på bekostning av misjonsmidlene. Der vil han appellere til en ny runde med dugnadsånd blant stevnedeltagerne i håp om at de vil være med å støtte aksjonen med ekstra midler i tillegg til det de gir til misjonsprosjektene.

– Vi utfordrer hele tiden til misjon. Vi føler at Stevnet handler om å fokusere på de som ikke har hørt evangeliet, og det er dem vi ønsker å prioritere fremfor alt, understreker han.

Derfor har to ektepar også fått en spesiell utfordring under Stevnet i år.

– Istedenfor å ha et politikermøte i år har vi utfordret to kjente ektepar, Knut Arild og Lisa Marie Hareide og Rune og Sølvi Edvardsen. Vi har bedt dem dele hvordan troen deres påvirker forholdet til våre medmennesker i en verden med så mye nød.

Samtidig som Stevnet pågår inne i hallen er det rundt 800 forhåndspåmeldte barn og unge som skal delta på det ukelange Planetprogrammet. Det blir også konserter med bl.a. Garness og Solveig Leithaug og flere senkvelder med musikk-café med enkel bevertning etter møtene.  Siste kvelden blir det også en veldedighetskonsert med Anita Skorgan til inntekt for Dina-Stiftelsen.

Fullt stevneprogram er tilgjengelig her. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter