Krishana ble helbredet og frelst i Himalayas høyder

– Vi går fra dør til dør og noen tar stadig imot Jesus, forteller den innfødte evangelisten BB Ray.

I Himalayaregionen: Glenn Tønnessen, adm.leder Troens Bevis Verdens Evangelisering

«Jeg møter BB Ray i hans hjem, nokså langt nedi en dalside godt 2000 meter over havet, en god halvtimes gåtur fra den humpete, men kjørbare hovedveien. Vest-Sikkim i Nord-India, på grensen til Nepal, ligger like inntil Himalayas ruvende fjellområder.

Her bor vår innfødte evangelist i sin særs simple bolig sammen med familien sin. Boligen rommer både husly for familien og den eneste kirken i den spredte landsbyen med 5-6000 innbyggere.  

I overkant av ei uke reiser jeg sammen med et lite team av lokale Guds arbeidere og møter 25 av våre innfødte evangelister i Himalayaregionen. Her hos BB Ray blir vi møtt av en eldre dame på kne i bønn foran den lille plattformen i det snaut 40 m2 store huskirkerommet, før vi setter oss ned på noen harde stoler sammen med BB Ray.  

– Den damen kommer ofte her og ber. Kirken plantet jeg i 2007 og den vokser hvert år forteller evangelisten lavmælt. Omkring 40 landsbybeboere kommer nå til møtene. Både jeg og kona lever så sparsommelig vi kan på støtten vi får fra dere og vi jobber begge fulltid i kirka.

BB Ray forteller også at denne landsbyen var uten kirke før han fikk kallet og vendte tilbake til sitt opprinnelige hjemsted i 2007.

– I 1999 plantet jeg en kirke på et «behagelig» sted med bilvei og det hele, men når jeg fikk kallet så måtte jeg dra tilbake til mitt opprinnelige hjemsted og plante huskirke, for det var ingen kristne her. Derfor overlot jeg den første kirken til en annen og dro. Og her er vi altså. Det har ikke alltid vært lett, men ved Guds hjelp kommer nå flere titalls, alle de som har blitt kristne i landsbyen, hver søndag og fyller opp hjemmet vårt.

En liten mann kommer stille og nesten ubemerket inn i den bittelille stuen mens vi samtaler. BB Ray ønsker å dele hans vitnesbyrd.

– Mannens navn er Krishana og han er født og oppvokst i denne landsbyen. Han ble frelst her i vår kirke for fire måneder siden. Han hadde både konstant store magesmerter og urinveisproblemer. Krishana besøkte så flere doktorer som alle konkluderte med at han måtte operere, men det ville han ikke. Han forsøkte så flere heksedoktorer før han tilslutt kom til vår kirke. Etter forbønn ble Krishana ved Guds nåde totalt helbredet. Nå bærer han til og med 40 kilos sekker på ryggen den lange og bratte veien opp til hovedveien. Hele hans familie på fem er nå frelst.

Både BB Ray og Krishana går nå fra dør til dør og evangeliserer. De bærer med seg traktater som våpen.

– Vi hilser folket med respekt for hvem de er. Så innleder vi en dialog og begynner snart å dele evangeliet. Noen tar imot Jesus og kommer til kirken vår slik at den hele tiden vokser litt. Men vi opplever også at mange nekter å ta imot oss, avslutter vår innfødte evangelist rolig og ydmykt på nepali.  

På denne måten går evangeliet om Jesus frem her i Himalayområdet. Det handler bare om hvor mange innfødte evangelister vi kan sende ut med støtte, slik at de kan jobbe fulltid med å plante stadig nye kirker i unådde landsbyer, og på den måten være med å oppfylle misjonsbefalingen.

Over 1300 innfødte evangelister er i dag i fulltidstjeneste gjennom støtten til Troens Bevis partnere. Ønsker du å støtte en innfødt evangelist  med en misjonsgave, kan du klikke her. Velger du å støtte en innfødt evangelist fast, vil du få bilde og brev med litt informasjon om evangelisten i posten. Du vil også få en avis hvert kvartal vitnesbyrd fra evangelistene våre. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter