Muslimer som kommer til Kristus

Nadia fra Iran, Akbar fra Afghanistan og Sjeik Hasan fra Afrikas horn er tre muslimer som har kommet til tro på Jesus gjennom en vekkelsesbølge i den muslimske verden. Her kan du lese om fenomenet kirkehistoriker David Garrison har kartlagt etter å ha studert bevegelsen i flere år. 

Ti år gamle Nadia var ikke overrasket da hennes far signerte ekteskapskontrakten hennes, eller da hun to år senere måtte flytte sammen med hennes 20 år gamle ektemann. Nadjas opplevelse er ikke uvanlig i Iran. Det var heller ikke uvanlig da hennes mann ble avhengig av opium. (Iran er på verdenstoppen for narkomane.) To av Nadias brødre ble også stoffavhengige. En ble sendt i fengsel for drap i en narkosak, den andre begikk selvmord. En dag fikk Nadia et ny testamente på persisk fra sin kusine som nettopp var blitt en kristen. Nadia ba, «Allah, vis meg sannheten». Mens hun leste, forteller Nadia at «hjertet mitt åpnet seg som en gammel dør. Jeg følte meg varm og tørst. Det var som å slukke tørsten med kaldt vann, og jeg ville drikke opp alt på en gang.» 

‘Fra den tiden’, husker Nadia, ‘begynte Jesus et arbeid inni meg. Det var en forunderlig glede helt ulikt det jeg hadde erfart tidligere.’ Innen en uke hadde hun ledet sin ektemann og tre barn til troen på Jesus.

De gode nyhetene blir ennå bedre. Det som Nadja opplevde har hendt med tusener av andre menn og kvinner over hele Iran, og over store deler av den muslimske verden.

Samlet vitnesbyrd
For fem år siden begynte David Garrison å undersøke de økende rapportene om bevegelser som brakte muslimer til tro på Jesus. Han satte en ramme på at i en slik bevegelse måtte minst 100 menigheter være plantet eller 1000 være døpt og kommet til tro innen de siste 20 årene.

– Jeg ville gjerne forstå hvordan og hvorfor hele lokalsamfunn ikke bare kom til tro, men også lot seg døpe, en handling som kunne føre til dødsdom under islamsk lov. Undersøkelsen min tok nesten tre år og førte meg til hvert eneste hjørne av den muslimske verden. Jeg reiste over 40 tusen mil, fra Vest-Afrika til de indonesiske øyene. Jeg besøkte over 44 bevegelser, der hver enkelt hadde over 1000 medlemmer som trodde på Jesus Kristus og som hadde blitt døpt som følge av deres nye tro. Med hjelp av flere titalls medhjelpere på bakken, klarte jeg å samle over 1000 intervjuer med disse modige menn og kvinner, forteller han.

Akbar al-Masih
David Garrison traff Akbar al-Masih i den tettpakkede byen Rawalpindi i Pakistan. Akbar var en troende fra muslimsk bakgrunn fra Afghanistan. Lik mange Pushtun folk, var Akbars liv revet i stykker av krig. Etter USAs invasjon i 2012, fulgte Akbar med flyktningestrømmen av flere millioner som veltet inn i Pakistans slumområder og flyktningeleirer. Det var i Pakistan at Akbar møtte en kristen familie som lærte han hvordan han kunne være en Jesu disippel. Slik forteller Akbar om hvordan han kom til tro på Jesus:

‘Navnet som jeg fikk da jeg ble født var Muhammad Akbar, som betyr «Muhammed er den største». Mellom krigene var jeg i et land der jeg søkte etter arbeid. En dag kom jeg til en kino som viste en film om livet til profeten Isa (Jesus). Jeg så filmen alene, og lærte mange ting som jeg ikke visste. Jeg så hvordan de slo Jesus og spikret han fast til et kors. Jeg sa til meg selv, «Nå vil Isa kalle ned flammer fra himmelen og ødelegge dem!»

‘Isteden kikker Isa ned på dem med medlidenhet, og sier, «Far, tilgi dem. De vet ikke hva de gjør».

‘I hjertet mitt sa jeg, «Det er for meg.» Det var da jeg ble en Jesu disippel, og jeg forandret navnet mitt til Akbar Al-Masih, som betyr Messias er den største.»

400 sjeiker
Kjernespørsmålet som kirkehistorikeren alltid spurte på sin reise, var «Hva var det Gud brukte for å bringe deg til tro på Jesus Kristus? Fortell meg historien din.»

– Første juledag var jeg ved Afrikas horn, sittende på et gulv med 20 ledere fra et eldgammelt muslimsk samfunn. Jeg satt og lyttet med vantro der de fortalte meg om deres oppdagelse at Isa al-Masih (Jesus Kristus) var Gud blant oss, den eneste veien til frelse. «Kom igjen, vær ærlige. Hvor mange av dere er døpt?» Jeg viste at dåpen var det som skilte beundrere av Jesus fra dem som faktisk fulgte Ham. Til min overraskelse løftet 19 av de 20 lederne hendene. En av dem lo og pekte på den ene som ikke hadde løftet hånden: «Han skal døpes neste uke», forteller Garrison.

Dagen etter fortalte en Sjeik som het Hasan historien. ‘En afrikansk evangelist gav meg et Injil (ny testamente) på det arabiske språket. Fordi det var på arabisk, Guds språk, visste jeg at det måtte være sant, så jeg leste det.’ Den natten hadde Hasan en drøm. ‘Jeg så en høy minaret. Jeg ble forstyrret da jeg så en mann med en øks som kappet ned minareten. Da jeg kikket nærmere, så jeg at mannen var… meg!’

Sjokket fra drømmen gjorde at sjeiken våknet i full panikk. ‘Jeg hadde den samme drømmen tre ganger’, sa han. ‘Dagen etterpå fant jeg evangelisten som hadde gitt meg Det nye testamentet. «Hva betyr drømmen?» forlangte jeg. Han så på meg og smilte.  «Du kommer til å vinne mange sjeiker til tro på Jesus Kristus».’

I dag reiser Sjeik Hasan fra landsby til landsby og taler til Sjeikene, som er ledere for deres muslimske nabolag. ‘Så langt, sa han, har jeg ledet 400 sjeiker til tro på Jesus Kristus.’

Vår rolle
Troens Bevis har fått være med i denne vekkelsesbølgen gjennom den arabiske TV-kanalen Miracle de siste 20 årene. En undersøkelse har påvist at det finnes minst ti millioner Jesus troende fra muslimsk bakgrunn på verdensbasis. Fra kanalen startet for fullt i 1997, har vi omtrent daglig fått høre fra muslimske TV-seere som har tatt imot Jesus som sin frelser. I dag er mange av dem sterke vitner for Jesus, de har sett familiemedlemmer bli frelst, og mange er med i fulltidstjeneste.
Men dessverre er det også flere som har måtte flykte fra familie og landsby som følge av sin nye tro. Troen på Jesus kommer med en pris. Nyhetene som kommer ut av denne regionen kan få mange til å føle seg hjelpeløse. Med det er vi ikke. Bønn og misjon i disse områdene når stadig flere med evangeliet.

Kilde: Premiere Christianity.com 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter