Disippelgjør nye troende fra muslimsk bakgrunn

Gjennom et nytt TV-program på Miracle Channel blir flere nye troende fra muslimsk bakgrunn fulgt tett opp gjennom små grupper og sosiale plattformer.

I 2015 startet Miracle Channel en ny TV-serie der formålet er å disippelgjøre nye troende. De fleste av dem vil nylig ha tatt imot Jesus som sin frelser etter å ha sett på TV-program på Troens Bevis sin arabiske satellittkanal. Men for nye troende fra muslimsk bakgrunn finnes det nesten ikke fellesskaps tilbud. I flere arabiske land er det umulig for dem å oppsøke en menighet. I tillegg risikerer de sterk forfølgelse fra familie og venner. Det er derfor ønskelig at de blir sterke i troen før de går offentligjør troen sin. Gjennom den nye TV-serien blir de invitert til å bli med i et disippelskapsprogram på nett. Her er det 20 leksjoner der de får personlig veiledning av en person på Miracle Channels oppfølgingskontor. Akkurat nå er det 140 seere fra forskjellige land som følger opplegget.

Vi har også en Facebook-gruppe for dette programmet der videosekvenser blir lagt ut.

– På denne siden har vi 1700 personer som vi er i kontakt med gjennom chatt. Vi publiserer minst 140 nye poster hver uke på denne siden og har mange artikler om kristenlivet, forteller oppfølgingskontoret til Troens Bevis.
På denne Facebook siden er det tre disippelskapsgrupper som har funnet hverandre organisk og som nå treffes i forskjellige byer for å studere bibelen sammen. Nesten alle av dem kommer fra muslimsk bakgrunn.

– En av dem vil gjerne studere teologi og gå inn i fulltidstjeneste. Dessverre er det ikke noe teologisk fakultet han kan gå på, men vi tilrettelegger for mer avansert studie materiale og vil hjelpe han så langt vi kan, sier oppfølgingskontoret.

Les dette rørende brevet fra Mohammed i Marokko:
«Mine hilsninger til alle som jobber med Miracle Channel. Jeg er født i en muslimsk familie og jeg har studert og fått en grad innen ulike emner innen islam og dets regler. Men på tross av dette har jeg tvilt på om jeg befinner meg på den rette vei. Finnes det en bedre vei enn denne? Jeg og familien min har vært igjennom tøffe tider da faren min forlot oss, og jeg plutselig fikk ansvar for hele familien. Vi har levd gjennom svært vanskelige perioder og iblant var det ikke penger til medisin for mine søsken når de ble syke. Vi bad mange om hjelp, men ingen ville hjelpe oss. En dag da jeg var på besøk hos en venn, fikk jeg se Miracle Channel på TV , og jeg fyllt av fred. Jeg forstod da at frelsen kommer gjennom Jesus Kristus. Jeg forstod også at Jesus er den som tar bort alle våre byrder. Det som får meg til å ta kontakt er at jeg vil gjerne begynne å studere det kristne livet sammen med dere. Også vil jeg gjerne ha en Bibel.»

Det er fullt mulig for norske menigheter og å henvise arabisk talende søkende til Miracle Channels disippelgjøringsprogram på miraclechannel.com.

{snippet gavepopup-dynamisk|Gi en gave til TV-arbeidet|20000} 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter