«Den største av alle er Jesus!»

Pastor Amir fra en evangelisk kirke i Kairo forteller hvorfor sjokkskadde muslimer søker Jesus i den arabiske verden.

– Vi opplever at mange muslimer er sjokkskadde etter den arabiske revolusjonen. De har opplevd at landets ledere lyver og dekker over mord og terroraksjoner i religionens navn. Det hersker derfor full forvirring om moralske og etiske spørsmål mens stadig flere tar avstand fra mye av det som nå utspinner seg i arabiske land, forteller pastor Amir.

Den respekterte evangeliske pastoren fra Kairo har ledet flere direktesendte program for Troens Bevis sin arabiske satellittkanal. Han er spesielt flink til å snakke med muslimske seere på direkten, der han takler utfordrende spørsmål om tro og Bibelens lære sett fra muslimsk synspunkt. En TV-serie som pastor Amir deltok i vår, het ganske enkelt, «Den største av alle er Jesus».

Konseptet i TV-serien er enkel. Hva sier verdens religioner om forskjellige moralske og etiske temaer?

– Vi spør for eksempel, hva sier de om løgn? Også forteller vi hva hinduismen, buddhismen, islam og andre religioner og filosofiske retninger sier om dette temaet, før vi til slutt forteller hva Jesus sier om dette, forklarer pastor Amir.

– Og hva er det dere kommer frem til?

– Seerne blir gjerne overrasket, for de ser at de forskjellige religionene og Jesu lære står i sterk kontrast til hverandre, og det forundrer dem.

– Hva slags andre temaer tar dere opp?

– Vi snakker for eksempel om hevn og tilgivelse. De blir overrasket når de hører at Jesus sier at vi skal elske våre fiender og tilgi. Det er helt uhørt blant de fleste seerne våre, der hevn og blodhevn blir praktisert.

– Men er dette noe som får muslimske seere til å komme til Jesus? Det høres vel ikke så tiltalende ut å gi opp hevntanker og å tilgi?

– Ikke med en gang kanskje, men det får mange til å tenke, og det blir ofte starten på en prosess som leder til erkjennelse av Jesus som frelser. Det er det endelige målet med programmet vårt, og også vår erfaring, sier pastor Amir.

– Hva med din egen menighet, opplever du at dere får kontakt med muslimer der?

– Jeg opplever at Kairos innbyggere søker oss opp i det stille. De stiller spørsmål og vil gjerne prate med meg, men de er redde for å bli oppdaget, så det er en vanskelig situasjon for oss alle. Derfor er TV et slikt godt medium for evangeliet i den arabiske verden. Det er ikke ulovlig å se på TV, og det er noe de kan gjøre privat i hjemmet sitt. Det samme går for oppfølging. De får snakke med andre troende uten at de risikerer å bli oppdaget. En muslims erkjennelse av Jesus som frelser og Guds sønn er en reise som tar tid. Det må vi gi dem. Og det får de gjennom Miracle Channels program som tar opp aktuelle tema som de lurer på. Vi gir dem anledning til å delta aktivt i diskusjonen og komme med nye spørsmål. Vi vet at det er flere seere som følger alle programmene våre med spenning. Det er som regel en overbevisningsprosess som tar tid. Men når de så tar imot Jesus, har de fått en gjennomtenkt og reflektert tro, avslutter pastor Amir.

{snippet gavepopup-dynamisk|Gi en gave til TV-arbeidet|0} 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter