Miracle Channel når ut til muslimene

Fra Egypt, skriver administrativ leder i Troens Bevis, Glenn Tønnessen: Jeg sitter nå i en sidegate i det arabiskmuslimske Egypt i et godt gjemt og trangt TV-produksjonslokale. Intet i den varme gaten på utsiden forteller om at vi akkurat nå sender ut evangeliet om Jesus til 400 millioner arabere i Nord-Afrika, Midtøsten og Gulfen.

Forventningene stiger når det nærmer seg sendetid for ukas første livesending. 15 personer trykket sammen i tre altfor små produksjonsrom. Dette er arabere som har opplevd Jesus som nå snakker til andre arabere. Dette når ut til lengtende hjerter som lever bak sine paraboler og stengte dører i deres hjem. Er det mulig å nå så mange muslimer på en gang? Fra dette enkle og sparsommelige sted.

Barty Shokralla er lederen for Troens Bevis sin arabiske TV-kanal og har siden 2004 ledet kanalen fra noen få timer per dag til en kanal som nå sendes døgnet rundt. Barty har dedikert sitt liv for denne oppgaven.

– Det er Guds timing for denne type misjon i den arabiske verden. Du ser; parabolen og TV-apparatet har stor status her, og derfor når vi ut. Også på ulike sosiale medier er vi på offensiven. Miracle’s visjon er å nå araberverdenen med evangeliet om Jesus.

– Men vi har store behov for større lokaler og oppgradering av utstyr. Pengene holder oss tilbake.

kontor

I første etasje av denne anonyme bygningen foregår livesendingene.

– Det er ved Guds nåde hver dag at myndighetene lar oss være i fred. Jeg lever i frykt for at politiet skal gripe inn. Jeg risikerer fengsel og forfølgelse om de slår til. Vær så snill å be for oss.
Gihan gikk for elleve år siden fra en god jobb i egyptisk TV til en langt mer usikker men innholdsrik produksjonslederrolle i Miracle Channel.  

Den timelange direktesendingen er for lengst i gang. Direktesendingene er spesielt populære da seerne kan ringe inn og stille spørsmål og få forbønn.  

Idet jeg forlater bygget må jeg klype meg selv i armen. Dette får vi være med på? Dette får jeg oppleve? Er det mulig? Fra dette sparsommelige og enkle sted, akkurat nå, ut til millioner av muslimer. «Engelen i himmelrommet» taler til mengder av muslimer. Tro meg! Med små midler nås utrolig mange mennesker.  

Satellitt-TV og internett fra Miracle Channel har banet vei for en ny misjonshistorie i Nord-Afrika og titusener nye troende følger nå Jesus. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter