Kan Guds kjærlighet lege en hel landsby?

Våre samarbeidspartnere i Egypt jobber nå med familier i en landsby som ble herjet av muslimsk brorskap 16. august i år.

«Jeg er kristen mor til fem jenter. Jeg ble gift da jeg var 18 år gammel, noe som er vanlig i vår landsby i Egypt. Mannen min døde i en ulykke da jeg var 29 år gammel. Fra det tidspunktet har jeg levd for mine barn. I dag tar tre av dem høyere utdannelse mens to av dem går på videregående skole.
Jeg har en butikk som det har gått bra med der jeg selger dameklær. Vi bor i samme huset som lokalet til denne butikken.

Den 16. august 2013 våknet vi brått opp av de høyrøstede stemmene til en stor folkemengde. Vi hørte skyting og roping. Da vi så ut gjennom vinduet så vi flammer og tykk røyk. Da folkemengden kom løpende inn i vår gate begynte de å plyndre butikkene for så å sette fyr på dem. Noen på gaten vår ropte ut: «De er fra det muslimske brorskapet og deres støttespillere angriper og stjeler fra butikkene og hjemmene til de kristne.»
Jeg ble livende redd og tenkte for meg selv, kommer de til å stjele fra min butikk? Men hvordan vil de vite at den tilhører oss?

Jeg ble helt lamslått da vår nærmeste nabo gjennom de siste 20 årene, og som er muslim, løp ut i gaten og pekte på vårt hus og vår butikk.

Da angrep den rasende folkemengden min butikk, slo inn døren og stjal alt som var i den. Jentene og jeg gråt uten å kunne gjøre noen ting. Etter at de hadde stjålet alt som var, løp de opp trappen til leiligheten vår. Mens de slo på døren, ropte de: «Dere kristne kvinner, kom ut. Vi vet at dere har fem jenter der inne og vi vil bare ha to av dem. Vi bringer dem tilbake etter noen få dager.»

Jeg var fryktelig redd. Jeg løp ut på kjøkkenet hentet en kniv og gikk til døren, mens jeg ropte: «Dersom dere kommer inn her vil jeg drepe alle fem av dem og så meg selv.»

Da ble det stille og så dro de.»

Forsoning?
Et ungt ektepar ved oppfølgingskontoret vårt i Egypt bestemte seg for å besøke landsbyen da de fikk brevet fra denne kvinnen. Ekteparet er også ledere for et prosjekt som heter «Nytt Håp».

De tilbrakte flere timer sammen med kvinnen og døtrene som fortalte på ny hva som hadde skjedd. Etter å ha hørt historien satt alle bare og gråt. Så begynte de å be sammen.

Jentene var da i ferd med å slutte på studiene sine da moren ikke lenger hadde midler til å betale utdannelsen deres. Ekteparet fra oppfølgingskontoret bestemte seg for å betale for skolen til døtrene til de er ferdig utdannet. De vil også hjelpe den kristne moren med å åpne opp butikken igjen med midler fra «Nytt Håp».

Men det er fremdeles vanskelige spørsmål som de forholde seg til i tiden fremover. Kan moren tilgi naboen som angav dem til folkemengden? Kan hun og jentene leve uten frykt med muslimer rundt dem i tiden fremover? Kan de stole på dem?

Det sies at det kan ta generasjoner før frykten og mistroen forsvinner.  

«De trenger å se et mirakel som kan gjenopprette håp, legedom og forsoning, heller før enn senere. Nå ber vi om at Gud skal vise oss veien fremover for hundrevis av kristne familier som ble terrorisert  og opplevde å bli sveket av sine venner i landsbyen,» sier det lokale oppfølgingskontoret til Miracle Channel i Egypt.

Miracle Channel er Troens Bevis sin arabiske satellittkanal som sender 24-timer i døgnet til hele den arabiske verden. Oppimot 18 000 seere kontakter Miracle Channel hver måned for hjelp og forbønn. Dersom du vil støtte denne tjenesten med en misjonsgave, kan du klikke her. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter