Albinoer i frykt

Siden det er mye overtro knyttet til albinisme, kan det være livsfarlig å ha syndromet. I Burundi er det mange albinoer som frykter for livene.

Albinisme skyldes en gen-defekt som medfører manglende eller redusert evne til å danne pigment. Mennesker med albinisme har få eller ingen pigmenter i øyne, hud og hår. Albinisme er resultatet av et defekt «tyrosinase-gen» fra både far og mor. Det vanligste er at et barn med albinisme har foreldre med normal pigmentering, men de er altså begge bærere av albinisme i genene sine. For at de skal komme til uttrykk må en få barn med en partner med akkurat samme gen-defekt som seg selv, og begge de defekte genene må gå videre til barnet.

På grunn av overtro er det svært mange albinoer som frykter for livet. Burundi og Tanzania er noen av de farligste områdene for albinoer. Mange bytter livet til en albino mot store pengesummer. Trollmenn lager lykkedrinker tilsatt blod, knokler, hud og hår fra albinoer, mens fiskere tror de får bedre fangst om de vever hår fra en albino inn i sine nett. Prisen for en albinohånd kan være så mye som 12 000 norske kroner.

Albinisme forekommer i alle raser. I Afrika blir det i gjennomsnittet født en albino per 4000 fødte, mens i Norge fødes det i gjennomsnitt fire barn i året med en eller annen form for albinisme.

Vær med å be for afrikanerne som lider av albinisme. Syndromet setter deres liv i fare!

Flere albinoer deltok på Burundikampanjen til Troens Bevis i september. Her er noen bilder:

albino3

Albinokvinne deler ut Troens Bevis sitt Brevkurs ”Det Nye Liv” under HØSTENS kampanje i BURUNDI.

albino4

Kampanjen i Burundi var preget av kjærlighet, likeverdighet og enhet. Her holder albinokvinne hendene til en afrikans kvinne.

Mor viser frem sin sønn med albinosyndrom i Muhanga. Hun frykter at trollmennene i BYEN skal ta hennes sønn.

albino1

Albinokvinne ber frelsesbønnen under Kampanjen i Muhanga.

Kilde: Wikipedia 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter