Planlegger storsatsing på turistøy

Rune Edvardsen reiser i disse dager til Zanzibar i Tanzania for å planlegge ny misjonssatsing.

Få dager før Aril Edvardsens død i Kenya 6. september 2008 holdt han sin siste evangeliske kampanje på turistøya Zanzibar, som er en del av Tanzania i Øst-Afrika. Fem år senere er hans sønn Rune Edvardsen klar for å fortsette visjonen hans far hadde for øygruppen.

Troens Bevis har tidligere arrangert flere kampanjer i Tanzania. Dette var et av satsingsområdene til den avdøde predikanten Aril Edvardsen. I dag finnes det 30 prosent kristne, 35 prosent muslimer og 35 prosent som tror på andre folkereligioner i landet. Men situasjonen på Zanzibar er helt annerledes. Mer enn 99 prosent tror på islam noe som gjør situasjonen svært vanskelig for de kristne på øya.

– I den siste tiden har situasjonen for de kristne på Zanzibar forverret seg, sier Rune Edvardsen like før han drar. Rune skal dit for å ha samtaler med ledere for de evangeliske kristne og myndighetene. Han forteller om opptrapping av aksjoner, drap og kirkebrenning ikke bare på Zanzibar, men også på fastlandet.

I februar ble en katolsk prest skutt og drept utenfor kirken sin i hovedstaten på Zanzibar. Presten ble blokkert av to unge menn ved inngangen til kirken da en av gjerningsmennene skjøt han i hodet. Tre personer ble senere arrestert i forbindelse med drapet.

To måneder før skjedde et lignende angrep på den muslimske øya. På julaften ble en katolsk prest skutt og alvorlig skadet da han var på vei hjem fra kirken.

I november kastet angripere syre i ansiktet og på brystet til en muslimsk mulla og det har ført til store spenninger på øya. Politiet vet ikke om hendelsen har vært årsaken til senere angrep.

Langsiktig plan for øya
Hensikten med Rune Edvardsens besøk til turistøya er å legge en langsiktig plan for Zanzibar i sammen med lokale.

– Jeg har gjort meg mange tanker om hvordan vi skal gå frem med evangeliet på Zanzibar. Det er viktig at vi kommer med et kjærlighetsbudskap og klarer å skape god kontakt med muslimene på øya. Under mitt opphold vil jeg legge frem en langsiktig plan for de lokale der vi går inn med hjelpearbeid og misjonsarbeid. Vi vil få behov for støtte til mange nye innfødte evangelister over en lengre periode. I tillegg vil det kreve god oppfølging fra vår side, påpeker han.

Var ikke ferdig
Zanzibar har blitt et spesielt sted for Rune. Det var for fem år siden han tok farvel med sin far på øya, uten å vite at det skulle bli siste gang de pratet sammen. Da han var tilbake for første gang i november ble det svært følsomt, men også motiverende. Det første han gjorde var å gå tilbake til hotellet der han så sin far sist.

– Vi satt i hotellobbyen mens vi tok farvel. Han var svak og jeg forsøkte å holde det positive fremme. Etter mye strev med kampanjen var han litt skuffet over at den ikke ble som forventet. Folk hadde hatt feil motiver ved arrangementet og det var mye vi kunne sagt om kampanjen. Pappa spurte om dette var siste gang han skulle klare en kampanje. I flere år hadde han strevd med helsen og spurt meg det spørsmålet. I noen anledninger måtte jeg nærmest tvinge han til å tro han skulle få gjøre mer av det han elsket mest, å holde store evangeliske kampanjer. Denne gangen svarte jeg at han og mamma skulle nå hvile noen dager i Mombasa i Kenya. Like etter tok jeg farvel og dro jeg videre til Kongo.

– Da jeg var tilbake i hotellobbyen tenkte jeg tilbake på den siste samtalen. Denne gangen følte jeg meg så alene. Hvorfor var jeg tilbake her? Svaret var enkelt, vi ble aldri ferdige. Vi fikk et slag i ansiktet, større enn noen gang. Ingen har sagt at verdens evangelisering skulle være som en ferie. Nå er jeg svært spent på fremtidssatsingen i Zanzibar. Vi har fått kontakt med gode lokale medarbeidere som har en sterk brann for evangeliet. Vi trenger deg til å være med å be for denne satsingen. Zanzibar trenger oss!

{artimageview flickrApiKey=»eeceaffeaa0f86f64a42d81dfa7efec0″ flickr=»Troens Bevis» flickrSet=»72157632913516708/» flickrNumberOfImages=»500″ previewWidth=»120″ caption=»Kampanje på Zanzibar, august 2008″ autoGenerateThumbs=»true» }{/artimageview}

Foto: Rune Edvardsen, Nathalie Edvardsen

SE OGSÅ: Utdrag fra en av Arils siste artikler fra kampanjen på Zanzibar i 2008

Ønsker du å støtte misjonsarbeidet? Fyll ut skjema nedenfor eller klikk her for å gi en enkeltgave.

{chronoforms}blipartner{/chronoforms} 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter