Gaza-pastor klar til å reise tilbake

Pastoren for Gazas baptistmenighet ble i 2008 tvunget til å forlate Gaza sammen med flere menighetsmedlemmer etter gjentatte angrep. Tiden i eksil har han brukt til å trene opp en ny gruppe misjonærer. Denne uken reiser han tilbake til Gaza for første gang.

 

Av Bente Rognmo Thakre

 

Den palestinske baptistpastoren Hanna Massad har siden 1999 vært en av Troens Bevis sine nasjonale misjonærer i Gaza og på Vestbredden. Sammen med sin kone har han ledet et utstrakt arbeid i Gazas eneste evangeliske menighet. I 2008 ble han og familien tvunget til å søke tilflukt i Betlehem sammen med flere av menighetens medlemmer etter gjentatte trusler og angrep.

Men Massad har hele tiden sagt at han vil tilbake til Gaza for å fortsette sin prestegjerning så snart sikkerheten er blitt bedre.
-Jeg har et kall til å virke i Gaza, der jeg også har mitt hjerte, sier han.

Den siste tiden har Massads familie oppholdt seg i Amman, som er hjembyen til hans kone, Suhad. Det er ikke trygt for dem å flytte tilbake til Gaza ennå, men i begynnelsen av februar reiser Massad inn til Gaza på besøk for første gang etter at de måtte flykte.

-Jeg har arbeidet i lengre tid med å forberede en gruppe misjonærer til å gå inn i Gaza og være vitner for Jesus. De er forberedt på at de kan bli forfulgt og må lide for sin tro. De er likevel ivrige og fulle av forventning til å gi Guds kjærlighet til folket i Gaza. Be for dem i det de nå drar inn til Gaza, oppfordrer Massad fra sitt hjem i Amman.

Kristne flyktninger i Amman
Han har den siste tiden vært aktiv i flere menigheter i Amman der det nå er store strømmer av flyktninger fra Iran og Irak som søker til kirkene.

-Den siste tiden har jeg undervist en gruppe med lokale pastorer og en annen gruppe med studenter fra Betel universitetet fra Minnesota, USA. Jeg har delt om hvordan det var å være kristen i Gaza, om forfølgelse og utfordringene jeg har som misjonær. Dette budskapet har jeg også delt i fire evangeliske menigheter i Amman. I to av disse menighetene er de fleste som nå kommer på møtene iranske flyktninger.

Massad legger til at flere av flyktningene har sterke historier.

-En ung dame fra Irak fortalte at hun var mor til tre og hadde en troende mann. En dag kom militæret og drepte mannen hennes fordi han var kristen. De forsøkte å drepe henne også, men hun flyktet og kom seg i sikkerhet sammen med barna, og bor nå i Amman. En ung mann hadde også blitt forfulgt av de militære. De truet med å drepe datteren hans rett foran øynene på han om han ikke fornektet Kristus. Mannen vitnet videre om hvordan Herren fridde dem ut fra de militære og førte dem ut i sikkerhet.

Massad, som var født i Gaza by, ble pastor for Gaza baptistmenighet i 1987. Hans menighet er den eneste evangeliske menigheten på Gazastripen. Sammen med de ortodokse er det et sted mellom 2000 og 3000 kristne i Gaza. De utgjør mindre enn 0,2 prosent av befolkning på 1,5 millioner mennesker.

-Jeg ser at Guds kjærlighet for disse folkene gjør at vi ønsker å arbeide i dette miljøet og hjelpe dem, på tross av alle vanskelighetene, sier han.

Troens Bevis sender støtte til over 700 nasjonale misjonærer i 43 land hver måned. Alle arbeider i vanskelige områder og trosser store utfordringer for å ta evangeliet til sine egne landsmenn. Ønsker du å gi en gave til dette arbeidet, kan du klikke her:

www.mamut.net/troensbevis/shop/

 

 

 

 

 

 

 

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter