Alvoret med å grave ned sitt talent

-Vi trenger medarbeidere i dag som bruker sine talenter. Aldersgrensa oppover er ikke 70 år! Blir du med? spør Sten Sørensen i månedens leder.

Teksten i Matt 25, 14 – 30 forteller oss at Gud gir mennesker ulike gaver. Her er vi alle forskjellige. Det er gaver jeg ikke har, men som du har og motsatt. Det er jo så flott og skaper et levende mangfold i Guds menighet.

Det er faktisk ikke et menneskes talent som teller, det som teller er hvordan det brukes. Gud krever aldri av et menneske evner som han ikke har, men Han krever at et menneske bruker fullt ut de evner han/hun faktisk har.

Vi er ikke like når det gjelder talenter, men vi kan være like i innsats. Det er poenget med bibelteksten vår i dag. Begge de to første doblet sine talenter og la for dagen samme innsats utfra sine talenter.

Legger du merke til at belønningen for godt arbeid er å få enda mer å gjøre? De to tjenerne som hadde gjort det så godt får ikke beskjed om at nå kan de ta det med ro. De får tvert om større ansvar i Herrens tjeneste. «Jeg vil sette deg over mer».

Har du lagt merke til at det er de som gjør mye som er de letteste å spørre om oppgaver? De er vant til å ta i et tak. Jeg møtte en person som hadde mye fritid, og jeg spurte henne om hun kunne vaske doene i kirken? Vet du hva hun svarte?: «Det må jeg først be til Gud om.» Visse ting trenger vi ikke be over. De er så opplagte.

Teksten forteller oss at det er de menneskene som ikke vil prøve som blir straffet. Mannen med det ene talentet mistet ikke talentet sitt, han gjorde ganske enkelt ingen ting med det. Det er det alvorlige.

Vi har nok talenter i Kristen-Norge. Det mangler ikke på talenter. Men mange som har talenter bruker dem dessverre ikke. Det er utfordringen!

Det sies at 20 prosent av medlemmene i kirkene står for 80 prosent av den jobben som må gjøres. Da må det være et mål at den prosenten høynes betraktelig. I Guds menighet er det en større velsignelse å gi enn å få. Man blir velsignet av å gi. Og da tenker jeg på å gi i vid forstand.

Hvis man har et talent og bruker det, blir man gradvis bedre i oppgaven. Øvelse gir framgang.
Den eneste måten å beholde en gave på, er å bruke den i tjeneste for Gud og for våre medmennesker. Gud angrer ikke sine nådegaver.

Vi trenger medarbeidere i dag som bruker sine talenter. Aldersgrensa oppover er ikke 70 år! Blir du med?

Vi trenger deg i forbønnsrekkene i Troens Bevis. Vi trenger dine talenter på mange områder!

Heldigvis har vi mange som gjør en stor innsats. Tusen takk – må Gud velsigne deg rikelig tilbake!

 

Kilde: Troens Bevis bladet for november, 2023

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene:
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen.

Se møtene fra Sommerstevnet her

 

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter