Nå gir Premlal livet videre

En ung, foreldreløs indisk gutt gir i dag videre det han fikk da han møtte teamet til Troens Bevis. For første gang fikk han en skulder å lene seg på.


Mitt navn er Premlal Madankar (21). Jeg er eneste sønn til foreldrene mine. Vi var hinduer og tilba slangeguden Naga Panchami.

Da jeg var ett år døde min far og mor i en ulykke, og jeg ble oppdratt av min onkel. Men tanten min viste meg ikke mye omsorg. Jeg ble behandlet som et annenrangs familiemedlem og alles tjener. De ville heller ikke betale skolepenger for meg.

Da jeg vokste opp, utviklet jeg et hat mot samfunnet på grunn av behandlingen jeg fikk som foreldreløs. Jeg lengtet alltid etter en skulder å lene meg på i vanskelige tider. Etter hvert fant jeg noen få gutter som jeg ble venner med. Men de var ikke en bra gjeng. De mobbet andre, kom inn i slåsskamper og plaget jentene.

Jeg begynte å røyke, drikke og ruse meg. En dag kastet onkelen og tanten meg ut av huset deres på grunn av min dårlige oppførsel. Folk som jeg trodde var mine venner ga meg husly i noen dager, men de kunne ikke hjelpe meg mer når jeg ble en byrde for dem. Jeg ble sint og startet et opprørsk liv. Jeg reiste fra stat til stat som en vandrer på jakt etter mennesker som kunne akseptere meg.

En dag da jeg gikk langs fortauet, var det en i trengselen som la noe i hånden på meg. Jeg kikket ned, og det var Introkurset Det Nye Liv. Jeg lo da jeg så tittelen, fordi jeg hadde ikke noen nye ting i mitt liv. Men jeg ble nysgjerrig. Da jeg satte meg på en benk for å lese heftet, kom plutselig en hyggelig mann bort til meg.

– Hva leser du? spurte han.

Da svarte jeg at jeg ikke forstår det, men at det er fint å lese denne boken. Da inviterte han meg hjem til seg, gav meg noe å spise, og snakket med meg i 2-3 timer. Han delte sitt vitnesbyrd og introduserte meg for Jesus. Det viste seg at det var han som hadde gitt meg Introkurset på gaten. Han svarte på alle spørsmålene mine, og tok meg med til pastoren sin.

Pastoren var så snill, han behandlet meg som om jeg skulle vært ett av hans barn, og fjernet det meste av min tvil.

-Er du klar til å ta imot Jesus som din Herre og Frelser, spurte han etter hvert. Jeg sa ja. Så inviterte han meg til kirken deres.

Da spurte jeg ham forbauset: -Kan alle komme inn i kirken?

I den religionen jeg ble oppdratt i, fikk vi ikke lov til å gå inn i tempelet. Det var bare for utvalgte. Så sa pastoren at Gud er Gud for alle, Han viser ikke noe partiskhet. Jeg husker den dagen da jeg kom inn i kirken, bena mine skalv og jeg satt i et hjørne og så på hele gudstjenesten. Sakte gav jeg opp mine dårlige vaner, og nå hjelper jeg pastoren.

Jeg har bestemt meg for å følge Jesus og vise andre den kjærligheten som pastoren og evangelisten viste meg, for det er mange som har det slik som jeg hadde det. Be for meg. Takk til Jesus Kristus og ‘New Life’ teamet som virkelig gav meg noe nytt i livet mitt!

«Introkurset Det Nye Liv» er en av virkegrenene til Troens Bevis. Det er et bibelkurs beregnet for dem som er helt kirkefremmede. Det blir i stor grad brukt som et oppfølgingsredskap etter kampanjer og som et redskap for innfødte evangelister og pastorer. I løpet av årets 5 første måneder var det 21 185 elever som oppgav at de er frelst etter å ha tatt kurset. 14 006 av dem går nå fast i en menighet!»

Du kan være med å gjøre en forskjell i andre menneskers liv.
Støtt Troens Bevis med en misjongave så enda flers som Premlal kan få oppleve Guds kjærlighet.

 

Kilde: Troens Bevis bladet for august 2021.

Bli inspirert hver måned av ferske oppdateringer fra misjonsfeltene og oppmuntrende historier.
Motta et gratis abonnement på Troens Bevis bladet. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter