Evangeliet setter fri

Da Unnom møtte Jesus ble livet snudd opp ned.

I Kambodsja: Glenn Tønnessen

Når et menneske er besatt av onde ånder slik som jeg var, så har du egentlig ikke noe liv. Jeg kunne bruke dagene til å pine meg selv. Jeg kuttet meg med kniv, spiste rått kjøtt og kunne løpe opp i fjellene for å være alene. De onde kreftene hadde inntatt hele livet mitt og jeg kunne oppføre meg som en gal. Jeg kunne til og med brenne meg selv.

Unnom snakker rolig der hun sitter med benene mykt under seg på en slags paviljong lagd av bambus og trestokker. Bambusstokkene i taket er overtrukket med tøystykker som gir en god skygge for sola, som kan være ubehagelig varm her sør i Kambodsja. Bak på motorsykkelen har jeg via tørre og humpete stier og veier blitt tatt med langt utpå landsbygda, noen kilometer fra grensa til Vietnam.

Jeg blir godt tatt imot av Unnom og hennes mann og jeg føler meg straks velkommen. Jeg blir med inn under bambustaket sammen med Unnom og vår innfødte evangelist Chanchhieng.

Pastor Chanchhieng, som hittil har sittet rolig, fortsetter:
-Vi er ofte ute og besøker folk og ber for syke. Slik kommer mennesker til tro. En dag ble jeg spurt om å gå og be for en buddhistisk familiemor ved navn Unnom. Noen fra kirka gikk med meg. Vi ønsket å bruke den kraften som vi har fått.

Unnom ble da momentant helbredet fortsetter Chanchhieng begeistret.
-Allerede søndagen etter kom hun til kirka vår, en kilometer unna, for å få mer forbønn. Etter hvert vokste hun i troen og en dag tok hun imot Jesus. Og ikke nok med det. Nå har hele familien tatt imot Jesus og de av familien som bor her i nærheten kommer regelmessig til kirka vår. Også barnebarna fortsetter Chanchhieng.

Landsbyen Srai Kesh er i likhet med andre landsbyer i Kambodsja buddhistisk. Den består av om lag 300 familier der 15 familier nå har kommet til tro på Jesus, deriblant Unnom sin familie.
Pastor Chanchhieng var selv buddhist og kom til tro etter samtaler med vår feltleder i området. Etter å ha blitt disippelgjort var det flere rundt ham som kom til tro.

-Jeg startet da en husgruppe som snart vokste seg til en menighet, fortsetter pastoren. Jeg er lærer og dette gir meg en god mulighet til å komme i kontakt med mange barn og undervise dem etter skoletid, noe som gir et godt grunnlag for søndagsskolen i kirka. Jeg har ikke noen mindre visjon enn at alle i landsbyen og nabolandsbyen skal bli frelst innen fem år, avslutter den 35-årige innfødte evangelisten Chanchhieng.

For Unnom tok altså livet en radikal endring og ble etter møtet med Chanchhieng virkelig snudd opp ned.
– Da Chanchhieng kom og ba for meg løste Herren meg ut og frelste meg. Jeg er fullt helbredet og fri fra demonen som hadde inntatt meg. Lenkene er brutt. Jeg er født påny, sprudler den smilende Unnom tydelig begeistret.

For familiemoren Unnom ble det utrolig viktig at hele familien kom til tro.
-Jeg forteller mine barn og barnebarn at de alltid må be til Jesus og leve med Ham. Er vi syke så ber vi til Jesus.
Unnom deler med andre det hun hører i kirka hver søndag. Det hun har opplevd har blitt et vitnesbyrd for mange andre.

Visjonen til våre feltledere og evangelister i Kambodsja er at alle landsbyer i Kambodsja skal ha en kirke. Og de er på god vei.

 

Her kan du støtte din egen innfødte evangelist

Kilde: Troens Bevis bladet oktober  2019



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter