David Hasseløy blir Youth-pastor i år

Ungdommene som skal på YouthPlanet under Stevnet kan glede seg til en spennende uke sammen med vår nye Youth-pastor David Hasseløy.

 David Hasseløy har takket ja til å være pastor for YouthPlanet (13- 18 år) under Stevnet i sommer. At det er ungdommer som ligger han på hjertet er det ingen tvil om. Hasseløy har 16 års erfaring med ungdomsarbeid og har reist land og strand rundt for å undervise ledere og ungdommer i menigheter. Han har også tidligere jobbet i PBU (Pinsevennenes barne- og ungdomsutvalg), med ansvar for konfirmasjonskonseptet Tentro. I tillegg har han skrevet en praktisk bok til ungdomsledere: «How to be ungdomsleder», som er utgitt på Hermon forlag.

Til daglig er han Campus-pastor for menigheten Intro som leier lokale i Salemkirken i Oslo. Hver søndag er det 400- 500 som kommer på møtene, og spesielt mange studenter i Oslo finner veien dit. 

– Jeg må presisere at vi er en menighet for alle generasjoner, men ja, gjennomsnittsalderen er ganske lav, medgir David Hasseløy. 

– Vi tror vi er en av mange menigheter, og ikke den eneste løsningen, men en del av helheten. Vi prøver å presentere Jesus så enkelt som mulig. Rett på sak. Men vi har også et hjerte for dem som ennå ikke kjenner Jesus. Det er en sånn type menighet som det skal være trygt å ta med seg venner til som ennå ikke kjenner Jesus. For å si det på en annen måte, vi presenterer Jesus uten religion.

Hva fikk deg til å takke ja til å være Youth Pastor under Stevnet? 
– Det er det to hovedgrunner for. Nummer en, fordi jeg ønsker å gjøre det enkelt for ungdom å oppdage hvem Jesus er. Og nummer to, fordi jeg er veldig glad i Sarons Dal og hva dere gjør og representerer gjennom misjonsarbeidet.

Hvorfor er du interessert i å jobbe med ungdom?
– Jeg opplevde å få hjelp til å oppdage Jesus som tenåring. Det var trygt og utrolig fint å få bygge livet mitt på noe solid når livet gjerne kan gå litt i berg og dal bane, som hos tenåringer flest. 

Hva er det du vil formidle til ungdommene under Stevnet?
– Jeg ønsker ikke å si at troen er enkel, for det en den ikke, men jeg vil gjerne gjøre det enkelt for ungdom å gripe fatt i troen. I dag er det mange ungdommer som bygger sitt liv over antall likes og lever livet sitt gjennom sosiale medier. De mangler et solid grunnlag å bygge livet sitt på. Det er dette jeg ønsker å gi dem. Jeg ønsker at de skal oppdage at det er noe som er mer solid, som bærer dem og som er der for dem selv når antall likes går ned og livet blir utrygt og kaotisk. Det er dette fundamentet som mange unge i dag mangler.

Tror du ungdommer i dag har andre behov enn tidligere?
– Jeg tror ungdommer gjennom alle tider har hatt det samme grunnleggende behov, det er bare utrykk og væremåter som alltid er i forandring. Alle tenåringer trenger å bli sett og bekreftet. Jeg er heldig som har hatt en far som har elsket og bekreftet meg og pekt meg i retning av min himmelske Far som elsker og bekrefter meg fullt ut. Det er det jeg tror alle ungdommer trenger. Å bli vist hvor de kan finne denne kjærligheten og bekreftelse som de trenger. Jeg tror kanskje det er færre i dag som er bevisst dette og vet hvor de skal lete. Men jeg tror denne lengselen er større enn noensinne. En venn av meg sa en gang, alle mine venner lengter etter ekte kjærlighet, tilgivelse og glede. De vet bare ikke at det er hos Jesus de kan finne det. Det er det jeg ønsker, å vise ungdom veien til Jesus!

 Les alt om stevnet her.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter